Mudanya Belediyesi'nde işten çıkarılanlar eylem yaptı

Belediyede taşeron şirkete bağlı çalışırken bir yıl önce işlerine son verilen 33 işçi, mahkemenin verdiği "işe iade kararı"nın uygulanmasını istedi

Mudanya Belediyesi'nde işten çıkarılanlar eylem yaptı
Mudanya Belediyesi'nde işten çıkarılanlar eylem yaptı
GİRİŞ 29.05.2015 17:00 GÜNCELLEME 29.05.2015 17:00

Mudanya Belediyesi'nde çalışırken geçen yıl mayıs ayında işlerine son verilen 33 kişi, işe iadelerine hükmeden mahkemenin kararının uygulanmaması üzerine eylem yaptı.

İlçe merkezindeki Atatürk Anıtı önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan Dinçer Yıldırım, 2014 yılındaki yerel seçimler sürecinde hiçbir belediye çalışanının işten atılmayacağı vaadinde bulunan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın seçimlerin ardından bu sözlerini unuttuğunu söyledi.

Dinçer, işten çıkarılan işçilerin faturalarını ödeyemediğini, çocuklarının karnını doyuramadığını belirterek, "iğrenç, kirli ve tamamen hayal dünyasında oluşturulan fantastik, mide bulandırıcı" ithamlarla iş akitlerinin feshedildiğini savundu.

Bursa 10. İş Mahkemesi'nde açtıkları işe iade davasını kazandıklarını hatırlatan Dinçer, "Davayı kazanarak, en güzel ve yasal olarak cevap vermiş durumdayız. Halbuki bizleri işten çıkarırken tazminatlarımızı vermiş olsaydınız 750 bin lira ödeyecektiniz ama sizin bu iflah olmaz kin ve hırsınız yüzünden şimdi ödeyeceğiniz miktar iki katına çıkmış ve 1,5 milyon lira olmuştur. Şimdi fazladan ödeyeceğiniz 750 bin lira sizin mi yoksa Mudanya halkının mı cebinden çıkacak?" diye konuştu.

Dinçer, işten çıkarılırken "bunlar şu partili", "onlar bu partili' diye fişlediklerini ileri sürdü.

Mahkeme kararına göre kadrolu belediye işçisi sayılmaları gerektiğini vurgulayan Dinçer, "Genel Başkanınız bile 'Taşeron işçi kalmayacak, hepsi kadrolu olacak' derken siz Mudanya'da hukuken gereğini yapıp bizleri tekrar işe alabilecek misiniz? Gencecik insanların ekmeğiyle oynarken sırf 'bizden, sizden' diyerek insanları ayrıştırdınız. Bu ayrıştırma, bırakın sosyal demokratlığı insanın vicdanına uyacak bir uygulama mıdır? Tofaş'a, Renault'ya işçi desteğine giderken ardınızda bıraktığınız, Mudanya'daki mağdur ettiğiniz 33 işçiyi de hiç düşündünüz mü?" ifadesini kullandı.

İşçilere AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ve bazı parti temsilcileri ile aileleri destek verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız