Genel seçime doğru

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı:

Genel seçime doğru
Genel seçime doğru
GİRİŞ 30.05.2015 00:17 GÜNCELLEME 30.05.2015 00:17

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yeni Türkiye'nin inşa sürecinin 3 Kasım 2002'de başladığını bildirdi.

Yazıcı, AK Parti Kars İl Başkanlığınca düzenlenen yemekte, AK Parti hükümetlerinin yaptıklarının iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

İcraatların en iyi kıyas yoluyla anlaşılabileceğini belirten Yazıcı, "Neyi kıyas edeceğiz? Eski Türkiye ile yeni Türkiye'yi kıyas edeceğiz. Yeni Türkiye sadece bugünün Türkiye'si değil. Yeni Türkiye'nin inşa süreci, 3 Kasım 2002'de başlayan süreçtir. İnşa ede ede devam ediyor. Öyle yürüyoruz. İşte bu yeni Türkiye sürecini de eski Türkiye ile kıyaslayacaksınız. Hangi alanda? Hangi alanının muhatabını istiyorsa o alanda. Seçim hakkını ona vereceksin. Kadın hakları dahil, hak ve özgürlük alanında, demokratikleşmede, sağlıkta, eğitimde, bayındırlıkta, sosyal politikalarda, Türkiye o gün ne durumdaydı bugün ne durumda" diye konuştu.

AK Parti'nin 13 yıldır bütçede en fazla kaynağı eğitime ve sağlığa ayırdığına işaret eden Yazıcı, "Niye eğitim ve sağlık. Her faaliyet insana dokunan faaliyettir. Ama bu iki alan doğrudan doğruya insana dokunan alandı. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Sağlığı olmayan, sağlık güvencesi olmayan bir bireyin diğer hak ve özgürlüklerinin bir anlamı var mı, olabilir mi? Söz edilebilir mi? Adamın sağlığı yerinde değil ifade özgürlüğünden söz ediyorsun. Bir anlamı olur mu? Önce insanı yaşatacaksın" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!