Kandil'den Öcalan ve HDP'ye rest

Silahı bırakma iradesinin tamamen kendilerinde olduğunu belirten PKK, “Ne Öcalan ne de Demirtaş buna karar verir” dedi.

Kandil'den Öcalan ve HDP'ye rest
Kandil'den Öcalan ve HDP'ye rest
GİRİŞ 14.06.2015 12:50 GÜNCELLEME 14.06.2015 12:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'ya yakın ANF internet sitesinde yer alan KCK açıklaması, silah bırakma konusundaki tartışmaları yeni bir boyuta taşıdı. Açıklamada; silah bırakma çağrısını PKK'nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan'ın yapabileceğine işaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerinin aksine, silahlı mücadeleyi bırakma iradesinin tamamen kendilerinde olduğu belirtildi. Açıklamada, “Türkiye'nin demokratikleşmesini ve Kürt sorununun çözümünü isteyen çok farklı kesimler ve bireyler HDP içinde yer almaktadır. Dolayısıyla böyle bir çağrıyı HDP yapamayacağı gibi, mevcut İmralı şartlarında bulunan Öcalan'ın da yapması mümkün değildir” denildi.

KCK açıklamasında, görüşmelerin “şeffaf” ve Meclis'in devrede olması gerektiği savunuldu. Açıklamada, “Geçen dönem CHP'nin 'görüşmeler şeffaf olmalı ve Meclis devreye girmeli' yaklaşımını doğru buluyoruz. Çözüm ancak bu yaklaşım ve bunun gereklerinin yerine getirilmesiyle gerçekleşebilecektir” denildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'ye PKK'nın silah bırakması için çağrıda bulunmasını istemişti. HDP Eş Başkanı Demirtaş de, perşembe günü İmralı heyetinin Öcalan'la görüşmek için başvuracağını açıklamış, “Silahlar konusunda çağrı yapacak olan Öcalan'dır ve o da İmralı'da bekliyor” demişti.

HDP, çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi için daha önce hükümetle üzerinde anlaşılan izleme heyetinin İmralı'da görüşmelere katılması gerektiği düşüncesi içerisinde. Heyet, İmralı'da Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvurmuştu. HDP İmralı heyeti adına konuşan Sırrı Süreyya Önder, Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları ve hükümetin attığı adımlara “sahip çıkmaması” ile devrilen masanın, seçim sonuçlarıyla halk tarafından yeniden dört ayağının üzerine oturtulduğunu söylemişti.

Seçim bitti bayrak gitti

HDP'nin 13'lük seçim başarısının ardından Mardin'in Nusaybin İlçesi Bagok Dağı'nda '7 Haziran zaferiyle halklar Bagok'ta buluşuyor' sloganıyla festival düzenlendi. Seçim öncesi miting meydanlarında tek tük de olsa görülen Türk bayraklarının 
yerine sadece Öcalan, HDP ve PKK flamalarının yer alması dikkat çekti. Festivale, Fransa- Kürdistan Dayanışma Derneği'nin Fransız üyeleri de katıldı. Dernek Başkanı Sylvie Jan, “IŞİD'e karşı savaştığınız için bizim gururumuzsunuz” dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 2
  • Ragip Gönül 8 yıl önce Şikayet Et
    Oy verenler düsünsün. Inceldigi yerde hesabini sorariz biz...
    Cevapla
  • doğu 8 yıl önce Şikayet Et
    hesabı sor sor :)))):)))):))))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak