Demirel mezarını önceden kazdırıp onayladı

Gece 02.05'te yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Demirel'in defnedileceği yerle ilgili ilginç bir ayrıntı orataya çıktı.

GİRİŞ 17.06.2015 09:56 GÜNCELLEME 17.06.2015 09:59
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

13 Mayıs'ta hastaneye kaldırılan Süleyman Demirel'in durumunun bu geceyarısından sonra ağırlaştığı ve saat 02.05'te yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi. 

Demirel'in doktoru da kameralar karşısına geçerek gözyaşları içinde Demirel'in son dakikalarını anlattı.

Demirel'in ölüm haberi üzerine pek çok siyasetçi Twitter üzerinden baş sağlığı mesajları yayınlamaya başladı.

DEVLET TÖRENİ

9. Cumhurbşkanı Süleyman Demirel için, Cumhurbaşkanlarına özgü devlet töreni düzenlenecek. Törene yurtdışından da çok sayıda devlet başkanı ve siyasetçinin katılım göstermesi bekleniyor.

EŞİNİN YANINA MI DEFNEDİLECEK?

Demirel’in önce İslamköy Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanlığındaki eşi Nazmiye Demirel’in mezarının yanına, sonra anıt mezar yapılacak alana mı defnedileceği,  yoksa doğrudan Çalca Tepe’de hazırlanan yere mi defnedileceği henüz netlik kazanmadı.

CUMA GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Demirel’in cenazesi devlet töreninin ardından cuma günü İslamköy’de toprağa verilecek. 
 

DEMİREL’İN MEZAR YERİ HAZIR 
 
Süleyman Demirel’in İslamköy’de defnedileceği alan önceden belirlenmişti. Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Külliyesi’nin de bulunduğu İslamköy’ü yukarıdan gören Çalca Tepe’de, Demirel için yaklaşık 10 metrekarelik ve 3 metre derinlikte anıt mezar yeri geçen yıllarda hazırlanmıştı. Anıt mezarın yanında Demirel’in elinde fötr şapkasının olduğu heykeli de bulunuyor. 

KENDİSİ BELİRLEDİ
 
Anıt mezarın bulunduğu 650 dekar alanda çam ve sedir ağaçlarıyla kaplı 9 gölet bulunuyor. Anıt mezarın bulunduğu alanın bekçiliğini yapan Sait Fidan, 9’uncu Cumhurbaşkanı’nın defnedileceği alanın 2003 yılında belirlendiğini ve 2004 yılında hazırlandığını; Demirel’in, defnedileceği alanı kendisinin belirlediğini söyledi.

KAZDIRIP ONAYLADI


Süleyman Demirel ile kardeşi Şevket Demirel’in Çalca Tepe’ye gelerek anıt mezar yeri için inceleme yaptıklarını belirten Fidan, Süleyman Demirel’in ikinci gelişinde kazılan mezar yerini görüp onayladığını, ardından da toprakla kapatılmasını istediğini söyledi. O tarihlerde çevresi taşla örülü mezarın içerisine toprak doldurduklarını anlatan Sait Fidan, ölüm haberiyle yıkıldığını söyledi. 
 
Süleyman Demirel, en son Demokrasi Müzesi ve Külliyesi’nin 26 Ekim 2014 tarihindeki açılış töreni için doğum yeri İslamköy’e gelmişti. 
 
Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Külliyesi’nin Müdürü Osman Siviloğlu, Türkiye içinde ve dışında milyonlarca seveni olan Süleyman Demirel’in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Demirel’in bugün müze olarak kullanılan doğduğu evin 1920 yılında inşa edildiğini ve 1979’a kadar da aile tarafından kullanıldığını söyleyen Siviloğlu, Demirel çiftinin 1948’de İslamköy’deki bu evde üç gün süren bir düğünle evlendiklerini ve burada bir süre yaşadıklarını anlattı. 
 
Demirel’in doğduğu büyüdüğü evi tanıtan Siviloğlu, Demirel’in doğduğunda kullanılan beşiği ve diğer eşyalarının da evde sergilendiğini dile getirdi.  
 
ANITKABİR’DEN SONRAKİ EN BÜYÜK ALAN
 

Süleyman Demirel için doğduğu topraklar İslamköy’de yapılan anıt mezarın inşası devam ediyor. 2000 yılında kardeşi inşaat yüksek mühendisi Şevket Demirel tarafından Çalca Tepe’ye çam ağaçları dikilerek 58 bin metrekare alan üzerine yapılan, Anıtkabir’den sonra kurulduğu alan bakımından Türkiye’nin ikinci en büyük anıt mezarı.
 

Doktoru Süleyman Demirel'in son dakikalarını anlattı / Video

Süleyman Demirel'in arşiv görüntüleri / Video

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten kendi mezarını hazırlatmak kendini mezara hazırlamaktır
    Cevapla
  • muşlu 8 yıl önce Şikayet Et
    mezarı kazdırmak on dakka ama ebedi orada yatmak için ne hazırladınız ona bakın
    Cevapla
  • behlüldane 8 yıl önce Şikayet Et
    şapkasız gittiğine göre göre daha gelmeyecek..
    Cevapla
  • muhtelif 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah ameline gore karsilik versin. Yaptiklarinin karsiligini bulsun. Bu ummete derin izler birakarak gitti ebediyette derin izler gorsun.
    Cevapla
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Demirel gittiğin yerde Özal'dan çekeceğin var.Bir de başörtülü kızlardan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!