Şehit Uzman Çavuş baba ocağına gönderildi

Denizli'de uçuruma düşerek şehit olan Uzman Çavuş Cengiz Darbaş'ın cenazesi askeri törenin ardından memleketi Elazığ'a gönderildi.

GİRİŞ 21.06.2015 16:49 GÜNCELLEME 21.06.2015 16:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Denizli'nin Honaz ilçesi Emirazizli Mahallesi'nde tarihi eser kaçakçılarını yakalamak isterken yaşanan boğuşmada uçurumdan düşerek şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Darbaş'ın (32) cenazesi düzenlenen törenin ardından baba ocağı Elazığ'a gönderildi.

Darbaş'ın naaşı, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morgundan alındıktan sonra İl Jandarma Komutanlığı bahçesine getirildi. Burada düzenlenen törende şehidin özgeçmişi okundu, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık dua etti.

Bir süre silah arkadaşları tarafından taşınan şehit Darbaş'ın cenazesi, Çardak Havalananı'ndan askeri uçakla memleketi Elazığ'a gönderildi.

Törene Vali Şükrü Kocatepe, Aydın Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Kırkkaya, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mürşit Kuyumcu, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, askeri erkan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

2011 yılında Honaz İlçe Jandarma Komutanlığına atanan Şehit Uzman Çavuş Cengiz Darbaş, dün gece devriye görevi ifa ederken şüpheli şahısları kovaladığı sırada kayalık bir uçuruma yuvarlanması sonucu olay yerinde şehit oldu. Şehit Uzman Çavuş Cengiz Darbaş evli ve 1 çocuk babasıydı.

Evli ve bir kız çocuğu olan Darbaş'ın babasını 3 yaşındayken kaybettiği, eşinin ise ikinci çocuğuna hamile olduğu öğrenildi.

Şehit Darbaş'ın naaşının Denizli'deki işlemlerin ardından memleketi Elazığ'a getirileceği ve düzenlenecek törenin ardından Sivrice ilçesi Gözeli köyünde toprağa verileceği bildirildi.

Denizli'nin Honaz ilçesi Emirazizli Mahallesi'nde bir istihbaratı değerlendiren uzman çavuş Cengiz Darbaş (32) ve 2 askerden oluşan jandarma ekibi, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen 5 kişiyle karşılaşmıştı. Bu kişileri yakalamak için müdahalede bulunan Darbaş, çıkan boğuşmada yaklaşık 30 metrelik uçurumdan düşmüş ve olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetmişti. Uzman çavuş gibi aynı yerden düşen askerler Gökhan Koyunoğlu ile Göktuğ Şenyüz ağır yaralanmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • şarkışlalı 8 yıl önce Şikayet Et
    haini bitmeyen bir ülkede yaşamak ne acı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!