Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Viranşehir Kaymakamı Citer: "Türkiye Suriye'den gelen mazlum kardeşlerini din, dil, ırk gözetmeksizin bağrına bastı, dünya Suriye dramına seyirci kalırken, Türkiye Suriyelilere kapılarını açtı"

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler
Türkiye'ye sığınan Suriyeliler
GİRİŞ 30.06.2015 15:21 GÜNCELLEME 30.06.2015 15:21

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Viranşehir ilçesinde kalan sığınmacılara gıda yardımı yapıldı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde barınan sığınmacıları ziyaret eden Kaymakam Huzeyfe Citer, ailelerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Citer beraberinde getirdiği gıda kolilerini daha sonra ailelere dağıttı.

Citer, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için çok büyük fedakarlıklar yaptığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Suriyeli sığınmacılar için ilçede 20 bin kişilik onlarca çadır kent kuruldu. Türkiye Suriye'den gelen mazlum kardeşlerini din, dil, ırk gözetmeksizin bağrına bastı. Dünya Suriye dramına seyirci kalırken, Türkiye Suriyelilere kapılarını açtı. Bu savaş ilelebet devam edecek değil. Bir gün bu savaş son bulduğunda Suriye halkı Türkiye'nin fedakarlığını asla unutmayacaktır. Allah'tan temennim şu mübarek ramazan ayında bu savaşın bir an önce bitmesi ve Suriyelilerin vatanlarına kavuşmasıdır."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Suriyeli Ahmet Kasım da Citer ve beraberindekilere teşekkür ederek, "Zor şartlarda geçinmeye çalışıyoruz, ama bu halimize de şükrediyoruz. Suriye'de bıraktığımız akrabalarımız içecek suyu dahi parayla alıyor. Ekmek ve yiyecek bulamıyor. Biz onlara nazaran çok iyi durumdayız" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız