Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar

AK Parti İl Başkanı Can: "Petrol ve enerji uğruna Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine, Myanmar'da Müslümanlara ve Türklere yapılan işkenceler, eziyetler, katliamlar sürüyor"

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar
Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar
GİRİŞ 02.07.2015 14:39 GÜNCELLEME 02.07.2015 14:39

AK Parti İl Başkanı Erdener Can, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılara ilişkin, "Petrol ve enerji uğruna Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine, Myanmar'da Müslümanlara ve Türklere yapılan işkenceler, eziyetler, katliamlar sürüyor" ifadesini kullandı.

Can, yazılı açıklamasında, İran, Irak, Kuveyt'in bulunduğu petrol havzasına enerjiye ihtiyacı olan her ülkenin ulaşmak istediğini, buna ulaşmanın aynı zaman ekonomik bağımsızlık ve güçlenmek olduğunu belirtti.

Dünyada her kalem ürün petrol ve petrol ürünlerine bağlı olduğuna işaret eden Can, şunları kaydetti:

"Bu nedenle enerjiye, enerji kaynaklarına ulaşım vazgeçilmez bir öneme sahip. Afganistan'ın doğusundan geçecek bir koridorla Çin enerji havzasına ulaşmak istiyor. Eğer Çin enerjiye ulaşamazsa zayıflar ve çöker. Enerjiye mutlaka ulaşmak zorunda. Bu yollar kapandığına göre mutlaka enerjiye ulaşması gereken Çin'in kararı ne oldu? İşte burada, Doğu Türkistan ve Myanmar bölgelerinde devreye girdi. Çin'in petrole, yani enerjiye ulaşmak istediğinde Doğu Türkistan üzerinden bir boru hattı oluşturması, bu nedenle bu bölgede bulunan Uygur Türklerinin olmaması veya sindirilmesi gerekiyordu. Petrol ve enerji uğruna Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine, Myanmar'da Müslümanlara ve Türklere yapılan işkenceler, eziyetler, katliamlar sürüyor. Yaşanan son olaylarda Uygur Türkleri, dünyanın gözü önünde idam edilerek katledildi. Kur'an öğrenen çocuğun bile katledildiği, mübarek ramazan ayında Müslümanların oruç ibadetlerinin yasaklandığı iddia ediliyor. Çin'de Uygur Türklerine uygulanan bu insanlık dışı zulmü, dünyanın ve Birleşmiş Milletler'in sessizliğini, olaylar karşısında gösterdiği duyarsızlığı, öncelikle Çin hükümetini kınıyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü