Kapıkule'de "sınır ötesi" bayramlaşma

Bulgar gümrük yetkilileri, bayram tebriği için Kapıkule Gümrük Kapısı'na geldi

Kapıkule'de "sınır ötesi" bayramlaşma
Kapıkule'de "sınır ötesi" bayramlaşma
GİRİŞ 17.07.2015 14:10 GÜNCELLEME 17.07.2015 14:36

Bulgaristan gümrük yetkilileri, meslektaşlarının bayramını tebrik için Kapıkule Gümrük Kapısı'na geldi.

Svelingrad Gümrük Bölge Müdürü Yulian Mirkov ve Kapitan Andreevo Gümrük Müdürü Nikolay Karaivanov'u Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelişinde VIP Salonu'nda Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın karşıladı.

Bulgar gümrük yetkilileri, Yalçın ve Türk gümrükçülerin bayramını kutladı. Daha sonra ziyarete Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de katıldı.

Bulgaristan'dan bayram tebriği için gelen komşu ülke gümrükçülerinin nazik davranışlarını takdir ettiğini söyleyen Vali Şahin, bu tür ziyaretlerin insanların yakınlaşmasına ve kaynaşmasına vesile olduğunu belirtti.

Bulgaristan gümrüğünün yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle Türk tarafında oluşan tır kuyruğuna da değinen Vali Şahin, "Bu tır kuyruğu nedir Allah aşkına. Biz hiç Bulgar tırı bekletiyor muyuz, alıyoruz parasını anında gönderiyoruz" diye espri yaptı.

Bayramlaşma ziyaretine, Kapıkule Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ve Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan da katıldı.

- Musevi Cemaati de bayramı kutladı

Musevi Cemaati de Avrupa'nın büyüklük bakımından sayılı sinagogları arasında yer alan Edirne Büyük Sinagogu'nun girişine astığı pankartla Edirnelilerin bayramını kutladı.

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı ve Türk Musevi Cemaati imzasının yer aldığı pankartta, "Edirneli dostlarımızın Ramazan Bayramı'nı kutlarız" ifadesi yer aldı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma