Dağcıların sırtında Cilo Dağı'nda zirve yaptı

Bedensel engelli Poyraz Kara, 3200 rakımlı Cilo Dağı'na dağcıların sırtında ve zaman zaman da tekerlekli sandalyesiyle ilerleyerek tırmandı

Dağcıların sırtında Cilo Dağı'nda zirve yaptı
Dağcıların sırtında Cilo Dağı'nda zirve yaptı
GİRİŞ 18.07.2015 12:57 GÜNCELLEME 18.07.2015 13:21

YILMAZ KAZANDIOĞLU - Hakkari'de bedensel engelli Poyraz Kara, arkadaşlarının sırtında ve tekerlekli sandalyesiyle ilerleyerek 3200 rakımlı Cilo Dağı'nda zirve yaptı.

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremde yıkılan bir binanın enkazı altında kalan Kara (21), ekipler tarafından kurtarıldıktan sonra 6 ay yoğun bakımda kaldı.

Verdiği yaşam mücadelesini kazanan Kara, daha sonra tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldi.

Yaşama azmini kaybetmeyen Kara, 3200 metre yükseklikteki Cilo Dağı'na zirve yapmak için Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu ile iletişime geçti. Van'dan Hakkari'ye getirilen Kara, Tansu ve beraberindeki dağcılarla Cilo Dağı'na tırmanışa geçti.

Tekerlekli sandalyenin gidemediği alanlarda dağcıların sırtlarında taşıdığı Kara, 6 gün süren zorlu yolculuğun ardından Cilo Dağı'nda zirve yaparak mutlu sona ulaştı.

Tırmanış sonrası beraberindeki dağcılarla Sat göllerini de gezen Kara, hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Tansu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kara'nın isteği karşısında ilk etapta şaşırdıklarını belirtti.

Daha sonra Kara ile Cilo Dağı'na tırmanmaya karar verdiklerini anlatan Tansu, şöyle konuştu:

"Cilo Dağcılık Kulübü olarak yaptığımız faaliyetlere her zaman yoğun ilgi olmuştur ancak bu faaliyetimize öyle bir istek geldi ki bizler de şaşırdık. Poyraz'ın Cilo Dağı'nı ve Sat göllerini görme isteği bizlere iletildiğinde kısa bir şaşkınlıktan sonra 'neden olmasın' dedik ve gerekli hazırlıkları yaparak bir grup dağcı ile tırmanışa geçtik. 6 gün süren Cilo Dağı ve Sat gölleri tırmanışımızda Poyraz Kara üstün gayretiyle göz doldurdu. Mutluluğunu her fırsatta dile getiren Poyraz, bizlere hayallerinin gerçekleştiğini söyledi."

Kara da uzun zamandır Cilo Dağı'na tırmanma hayali olduğuna değinerek, hayalinin gerçekleşmesini sağlayan Tansu ve gruptaki diğer dağcılara teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı