Hafız Ahmet Yıldız'ın cenazesi toprağa verildi

Erzurum'un manevi dinamiklerinden hafız Ahmet Yıldız, hayatını kaybetti.

Hafız Ahmet Yıldız'ın cenazesi toprağa verildi
Hafız Ahmet Yıldız'ın cenazesi toprağa verildi
GİRİŞ 20.07.2015 13:14 GÜNCELLEME 20.07.2015 13:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Erzurumlular, torununun torununu gören ve binlerce hafız yetiştiren hafız Yıldız'ı, son yolculuğuna dualarla uğurladı. Ömrünü Kur'an-ı Kerim'e hizmete adayan ve Erzurumlular tarafından çok sevilen  hafız Ahmet Yıldız için Gürcü Kapı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Kendisi gibi hafız olan oğlu Abdullah Yıldız'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından hocaefendinin naaşı Gez köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenazeye katılan Yıldız'ın torunu Sare Ünüvar'ın eşi AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, yaptığı açıklamada, Ahmet Yıldız Hocaefendi'nin, eşinin dedesi ve Erzurum'un yetiştirdiği önemli alimlerinden biri olduğunu söyledi.

Ünüvar, hocaefendi ile tanışmaktan ve dizinin dibinde oturmuş olmaktan gurur duygunu vurgulayan Ünüvar, "Hocaefendinin 9 çocuğu ve 50'ye yakın torunu var. Hatta hayattayken torununun torununu bile gördü. Hayatını Allah yoluna adamış, dilinden, elinden ve ağzından Kur'an kelamı eksik olmamıştır. Böylesine değerli zatı kaybetmiş olmak, onun yanında biraz daha fazla zaman geçiremeyecek olmak bizi ziyadesiyle üzüyor. Allah rahmet eylesin, Erzurumluların ve sevenlerinin başı sağ olsun" diye konuştu.

 Cenaze töreninde gözyaşlarına hakim olamayan talebeleri ise duygularını, "Kur'an okumaya ve namaz kılmaya aşık idi. Bunları yapmaktan hiç bıkmazdı. Mevla, Ahmet Yıldız Hocaefendiyi Kur'an ayında yanına aldı" ifadeleriyle anlattı.

Törene ailesi ve yakınlarının yanı sıra eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum milletvekilleri, hocaefendinin öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Hafız Ahmet Yıldız kimdir?

Hafızlığı 11 yaşında babasının yanında tamamlayan ve hafız olduktan sonra her gün kuşluk vaktinden başlayarak ev ev dolaşıp bütün evlerde ezbere mukabele okuyan hocaefendi, bir süre sonra babası gibi imam hatip olur. Aşkale Merkez Camisi'nde başladığı imam hatiplik görevini 33 yıl sürdürerek, Erzurum Sıvırcık Camisi'nden emekli olan Yıldız, görevine, oturduğu apartmanın mescidinde hem talebe okutup hem de vakit namazı kıldırmak suretiyle 25 sene devam eder. Güzel ve gür sesiyle tanınan Hafız Ahmet Hocaefendi, değişik bölgelerde imam olarak görev yapar ve gittiği her yerde mutlaka hafız yetiştirir. Küçük de olsa Kur'an kursu olarak kullanılabilecek bir mekanda hafız yetiştirmeye hiç ara vermeyen ve sabah gençlere, öğleden sonra hafızlık talebelerine ders veren Yıldız, günün tamamına yakınını Kur'an-ı Kerim'i öğretmeye ve okumaya ayırır.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Hüseyin ÜNÜVAR 8 yıl önce Şikayet Et
    ERZURUM’UN DEDESİ Boynum Büküldü Üzüntü ile aralandı, Hatıralarımın perdesi Çünkü Vefat eden Dadaşlar’ın kardeşiydi, Erzurum’un dedesi. Varlığı ile Erzurumlular’ın kalbinde dolaşan bir kan’dı. Geride bıraktıkları ile de Erzurum yeni bir hayata doydu, kandı. Din ve dünya işlerinde hep Sevap yolunu seçer, Kur’an öğreterek Saadet yollarını gösterirdi Tutum ve davranışları Kur’an ikliminden Kopup gelmiş Bir yağmur, kar’dı, Düştüğü topluma bir rahmetti, Kâr’dı. İrtihal edince Yine Erzurum’un başı bulutlu, zirvesi Kar’dı…
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler