Adana'da "Ana-Bacılar Konukevi" yapılıyor

Adana'nın merkez Sarıçam Belediyesi tarafından yapımına başlanan "Ana-Bacılar Konukevi"nde, zor durumdaki kadınlara konaklama imkanının yanı sıra aile danışmanlarıyla psikolojik ve hukuksal destek sunulacak.

Adana'da "Ana-Bacılar Konukevi" yapılıyor
Adana'da "Ana-Bacılar Konukevi" yapılıyor
GİRİŞ 22.07.2015 13:20 GÜNCELLEME 22.07.2015 13:20

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ yazılı açıklamasında, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yapımına başlanan konukevinin yapımının 5 ayda tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Yaklaşık 2 bin metrekarelik alana kurulacak konukevinden, zor durumdaki kadınların faydalanacağını bildiren Uludağ, şunları kaydetti:

"Konukevinin inşaatının tamamlanmasıyla ilçemizde yaşayan kadınlarımızın sıkıntılı ve zor günlerinde, bu dönemlerini atlatabilecekleri, ihtiyaç duydukları her konuda yönlendirilebilecekleri bir yer olacak. Kadınlarımız burada ayrıca belediyemizin imkanları dahilinde gerekirse eğitimler alacak. İsteyen kadınlarımıza, kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlayacak işleri de burada kurslar açarak öğreteceğiz. 

Konukevinde kalacaklara ayrıca psikolojik danışmanlar, aile danışmanları ve hukuk danışmanları tarafından da hizmet verilecek. Zor durumda kalan kadınlarımızın barınabilecekleri yaşam odalarımızın bulunacağı merkezde onların sosyal ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlar da bulunacak.

Projemizde 862 metrekarelik zemin katta, ev kadınlarımızın da faydalanabilecekleri spor salonu, çocuk oyun alanı, revir, yemekhane, hobi odaları, kütüphane, idari birimler, psikolog ve güvenlik odaları, birinci katta ise 23 yaşam odası, ütü ve çamaşırhane odası yer alacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!