Tekirdağ'dan kısa kısa

Süleymanpaşa'da Kentsel Dönüşüm Master Planı kapsamında arazi tespiti çalışmaları başladı

Tekirdağ'dan kısa kısa
Tekirdağ'dan kısa kısa
GİRİŞ 24.07.2015 16:18 GÜNCELLEME 24.07.2015 18:11

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında imzalanan ortak hizmet protokolü kapsamında, Süleymanpaşa'da  Kentsel Dönüşüm Master Planı kapsamında  arazi tespiti çalışmaları başladı.

 Tekirdağ Büyükşiehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 480 günde tamamlanacak olan Kentsel Dönüşüm Master Planı arazi çalışmaları kapsamında, Süleymanpaşa ilçesinde yaklaşık 6 bin 500 hektarlık alanda afet riski taşıyan alanlar belirlenerek, zemin durumu veya üzerindeki yapılaşma nedeniyle risk teşkil eden bölgelerin tespiti yapılacak.

Çalışmaları sonunda, Kentsel Dönüşüm Master Planı'nın yol haritasının belirlenecek. Proje sınırları içerisinde veya yakın çevresinde yeni yerleşim alanı olarak kullanılabilecek yapı alanlarının tespit edilecek. Uzun vadeli dönüşüm finansal modellerin ortaya konularak yöntem ve metotlar belirlenecek.

 

-  Miras Atölyesi Projesi

 Uçmakdere Mahallesi'ne ekonomik ve turistik değer kazandırmak amacıyla hazırlanan "Uçmakdere Mahallesi Miras Atölyesi Projesi’nin" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Şarköy’ün Uçmakdere Mahallesi'nde düzenleen toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin hazırladığı sunum ile bölgede yaşayan köylülere projeyi anlattı.

Proje kapsamında 3 evin istimlak edilerek butik otel, yöresel ürünlerin satılacağı dükkan ve ahşap atölyesi olarak düzenleneceğini anlatan Ergin, tescil edilmiş 52 evle ilgili proje hazırlanarak, evlerin mülkiyetlerine dokunulmayacağını, sahiplerinin isteklerine göre dizayn edileceğini belirtti.

Köylülerin evlerinin kesinlikle ellerinden alınmayacağını kaydeden Ergin, projenin en önemli unsurunun köyde yaşayan insanları olacağını ve onların işbirliğiyle projenin yürütülebileceğini söyledi.

 

- Albayrak, basın mensupları ile bir araya geldi 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla basın kuruluşlarının temsilcileri ile  bir araya geldi.

Albayrak, bir restorantta gerçekleşen toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin tüm sorunlarını aşmış güçlü bir belediye konumuna geldiğini, yeni hizmet binası için de çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Süleymanpaşa'da meydan düzenlemesi için çalışmaların devam ettiğini anlatan Albayrak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eski binaları kamulaştırma çabasındayız. Kamulaştırmaların ardından yıkımları gerçekleştirerek şehrin nefes almasını ve tarihi dokunun ortaya çıkmasını sağlayacağız. Trafik sorununun ortadan kaldırılması için bilimsel veriler ışığında çalışmalar devam ediyor. Ulaşım Master Planı hazırlıkları sürüyor. Yeni asfalt plenti alıyoruz. Bununla birlikte günlük asfalt kapasitemizi 2 bin 600 tona çıkaracağız. Kısacası, 2019 Mart'ta verdiğimiz tüm sözleri tutmuş olmanın gururuyla halkımızın karşısına çıkacağız."

Albayrak, konuşmasının ardından, tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız