Silahla yaralanan tilki tedavi ediliyor

Afyonkarahisar'da silahla yaralanmış halde bulunan tilki, tedavi edilmek amacıyla Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi

Silahla yaralanan tilki tedavi ediliyor
Silahla yaralanan tilki tedavi ediliyor
GİRİŞ 26.07.2015 12:53 GÜNCELLEME 26.07.2015 13:24

 Afyonkarahisar'da silahla yaralanmış halde bulunan tilki, Burdur'daki rehabilitasyon merkezindeki tedavisinin ardından doğaya salınacak.

Merkezin sorumlusu veteriner hekim Özkürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'a bağlı Başmakçı ilçesi ile Ovacık köyü arasındaki yolda, gece, silahla yaralanmış halde bir tilki gördüğünü söyledi. Saldırgan davranan tilkiyi sakinleştirdikten sonra bir kutuya koyarak merkeze getirdiklerini anlatan Sarıca, "Tilkiyi ilk gördüğümde 4-5 yerinden kan sızıyordu. Yakın mesafeden ateş edilerek yaralanmış olduğunu gördük. İlk önce kanamasını durdurduk" dedi. 

Sarıca, tilkinin ilk muayenesinde iç kanama tespit ettiklerini ve hemen kan kesici iğneler yaptıklarını kaydetti.

Müdahaleler sonucu hayvanın hayata tutunmaya başladığını belirten Sarıca, "Yaşaması için bize yardımcı olması lazım. Ciddi bir solunum yetmezliği var. Onu hayata döndürdükten ve gerekli rehabilitasyon dönemini geçirdikten sonra yaban hayatına kazandıracağız" diye konuştu. 

Sarıca, tilkilerin yaban hayvanların ve evcil hayvanların leşleriyle beslendiklerini söyledi.

Tilkilerin ekosistem içinde büyük önemi olduğuna işaret eden Sarıca, şöyle konuştu:

"Doğal hayat için bu kadar önemli olan tilkilerin neden avlandığını anlayabilmiş değilim. Gecenin o vakti  ateş edilerek yaralanmış olması gerçekten içler acısı. Doğadaki zincirin bir halkasını kırarsak daha sonra çözümlenemeyen problemlere sebep olabiliriz.  Doğal hayatta bu kadar önemli olan leş yiyicileri avlamamak lazım. İleride telafi edilemeyecek sonuçlar doğurabilir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak