Öğretmenlik hayali için destek bekliyor

Şanlıurfa'da yaşayan Fadime Yıldırım, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için üniversiteye kayıt yaptıramıyor

Öğretmenlik hayali için destek bekliyor
Öğretmenlik hayali için destek bekliyor
GİRİŞ 29.07.2015 15:28 GÜNCELLEME 29.07.2015 18:59

 Şanlıurfa’da, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan Fadime Yıldırım, maddi imkansızlıklar nedeniyle sevincini buruk yaşıyor.

Merkez Haliliye İlçesine bağlı Kısas Mahallesi'nde ikamet eden Yıldırım, üniversite sınavına öğretmenlerinin kitap desteğiyle hazırlandı. Liseden birincilikle mezun olan Yıldırım, LYS'de "Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı.

Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için üniversiteye kayıt yaptıramadığını söyledi. 

Ailesinin maddi durumunun kendisini okutmaya yeterli olmayacağı anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

 

"İmkansızlıklara rağmen liseyi okul birincisi olarak bitirdim. Hayalimi gerçekleştirmek için üniversite sınavlarına girdim. İstediğim öğretmenlikti o bölüme yerleştirildim. Ancak ailemin durumu olmadığı için üniversite eğitimimi sürdüremeyebilirim. Kayıt için Erzincan’a gidecek yol param yok. Hayırseverlerden yardım bekliyorum. Bana yardım elini uzatsınlar hayalimi gerçekleştireyim. Ne olur öğretmenlik hayalim suya düşmesin."

Baba Yusuf Yıldırım ise kızını okutmayı çok istediğini maddi durumunun buna engel olduğunu kaydetti. 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü