Van gölü sahiline el yapımı bomba düzeneği

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde vatandaşların yüzmek için gittikleri sahil de piknik tüpüne yerleştirilmiş el yapımı bomba bulundu.

Van gölü sahiline el yapımı bomba düzeneği
Van gölü sahiline el yapımı bomba düzeneği
GİRİŞ 31.07.2015 12:01 GÜNCELLEME 31.07.2015 12:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezine 7 Kilometre uzaklıkta bulunan Van Gölü sahilindeki kız taşı mevkisine giden vatandaşlar, kayalıkların bulunduğu bölgede piknik tüpü ve bağlı düzeneği fark edince polisi arayarak olayı haber verdi.


Tatvan’dan gelen bomba imha ekipleri ve dalgıçlar, olay yerinde güvenlik önlemleri alarak vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Yapılan incelemede bomba düzeneğinin piknik tüpünden hazırlanmış el yapımı elyaf patlayıcı tüp düzeneği olduğu belirlendi. Uzman ekipler üzerinde patlayıcı düzenek bulunan piknik tüpünü fünye ile patlatarak etkisiz hale getirdi.



Vatandaşların yoğun olarak Van Gölü'ne girdiği bölgede dalgıç ekipleri de ikinci bir düzeneğe karşı gölde arama yaptı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, güvenlik güçlerinin ilçede vatandaşların huzur ve güvenliğine yönelik faaliyetlere aralıksız devam ettiği bildirildi.

KAYNAK: ADİLCEVAZ13.COM
YORUMLAR 2
  • Birkürt 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunların davası kütler olsa, kürtlerin yaşam alanlarına bomba mı bırakırlardı. Bnların derdi Türkiye'yi karıştırmak...Kürt-Türk kutuplaşması meydana getirip ülkeyi bölmek... Bunların davası hak değil batıldır...
    Cevapla
  • nihat 8 yıl önce Şikayet Et
    Başı sıkıştım devlet var polis var... Sandıkta kime oy verdiyseniz oradan niye yardım istemiyorsunuz... Amma bu devlete sırtta dönsen devlet devletliğini yapıyor .. yine anlamazlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...