Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Akdeniz:

"Milletimiz ile devletimiz arasında köprü vazifesi gören muhtarlar olarak, teröre 'yeter artık' diyoruz"

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Akdeniz:
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Akdeniz:
GİRİŞ 01.08.2015 10:43 GÜNCELLEME 01.08.2015 10:43

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, millet ile devlet arasında köprü vazifesi gören muhtarların teröre "yeter artık" dediklerini belirtti.

Akdeniz, yaptığı yazılı açıklamada, artık kan ve gözyaşının dökülmesini istemediklerini ifade etti.

Demokrasilerde silahların gölgesinde barış olmayacağını vurgulayan Akdeniz, "Her şeyin yasal meşru zeminlerde konuşulması gerekmez mi? Şiddetle bir yerlere varılamayacağını tarih sayfaları bizlere göstermiştir. Her zamankinden fazla ortak akıla ihtiyacımız olduğu kanaatindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Akdeniz, soğuk kanlılığın kaybedilmesini düşünmek bile istemediklerini belirterek, "Her türlü fikri Anayasal hukuk kuralları içinde özgürce söyleyebileceğimiz, karşılıklı görüş ayrılıklarımızı uzlaşarak çözebileceğimiz bir Türkiye, milletimizin özlemidir" ifadesini kullandı. 

Muhtarların millet ile devlet arasında köprü vazifesi gördüğüne dikkati çeken Akdeniz, şu görüşleri paylaştı:

"Muhtarlar olarak, teröre 'yeter artık' diyoruz. Ülkemizde huzur ve barış içinde birlikte kardeşçe yaşayabilir bir Türkiye olmasını istiyoruz. Kan ve göz yaşı dökülmesini istemiyoruz. Sorunlarımızın parlamento çatısı altında çözümünden yana olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ortak değerlerde buluşulduğu, asgari müştereklerde anlaşıldığı, bir hükümetin kurulması halkımızın da ortak isteğidir. Umarız bir an önce hükümet kurulur ve halkımız rahat bir nefes alır. Çünkü başka Türkiye yok."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak