Plan işlerse Türkiye'deki Suriyeliler gidecek

Türkiye ile ABD arasında mutabakata varılan güvenli bölge için son rötuşlar yapılmaya başlandı.

Plan işlerse Türkiye'deki Suriyeliler gidecek
Plan işlerse Türkiye'deki Suriyeliler gidecek
GİRİŞ 01.08.2015 14:56 GÜNCELLEME 01.08.2015 16:35
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin önceki akşamki MKYK toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Güvenli bölge kuracağız. IŞİD’den arındırılmış bir bölge olacak. PYD’nin de Fırat’ın batısına geçmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye’deki Suriyeli mülteciler, bu güvenli bölgeye yerleştirilecek” diye konuştu.

6 aylık bir süre içinde gidebilirler

Davutoğlu, “Güvenli bölge kuracağız. IŞİD’den arındırılmış bir bölge olacak. PYD’nin de Fırat’ın batısına geçmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye’deki Suriyeli mülteciler, bu güvenli bölgeye yerleştirilecek. Bunların nakillerine, nereye nasıl yerleştirileceklerine yönelik de bir eylem planı hazırlanacak. Bu konuda AFAD’dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş çalışma yapıyor” bilgisini verdi.

Bazı MKYK üyeleri de, “Suriyeliler Türkiye’den giderse olası bir erken seçimde bize faydası olur. 7 Haziran seçimlerinde gördük ki özellikle Gaziantep, Kilis gibi yerlerde vatandaş Suriyelilerden çok şikayetçi” diyerek buna destek verdiler. 

Başbakanlık kaynakları da  “Konu henüz çok yeni olduğu için çalışmaları yakında başlayacak. İlk Cumhurbaşkanı tarafından gündeme getirilen bu konuyla ilgili egzersizler devam ediyor. İlgili kurumların katılımıyla bir eylem planı ortaya konulacak. Ancak bunu hayata geçirilmesi güvenli bölgenin oluşturulmasına bağlı. Bu bölgenin oluşturulmasıyla birlikte de plan hayata geçirilecek. Onun için bütün bu süreç en az 6 aylık bir süreyi alabilir” bilgisini aktardılar. 

 

YORUMLAR 92
  • merve 8 yıl önce Şikayet Et
    ANTALYA DAN YAZIYORUM gitsinler artık ev kiraları tavan yaptı milletimiz zor durumdalar onların masumlukla alakaları yok çoğu esat yanlısı savunuyorlar ama burdalar GİTSİNLER ARTIK BIKTIK
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık gıtsınler onlaramı bakıp durcaz.çokmu zengınız.benım insanım aç.
    Cevapla
  • Laz Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Her hangi bir parti bu Araplar'ı geri yollayacağım derse oyum onundur kesin ve net
    Cevapla
  • Muhammet DELİCE 8 yıl önce Şikayet Et
    evime aldım bir senedir oturuyor. çok diyom çıkmıyor. çok vahsiler göründüğü gibi degiller haram helal bilmiyorlar tek bildikleri beleş. ko-olay para kazanmayı düşünüyorlar. hertürlü gayri mesru iş onlar için mübaH. AK PARTİMİZİN OY KAYBINADA SEBEB ÇOĞU KİŞİ TEPKİ OLSUN DİYE VERMEDİ. YADA OY KULLANMADI. İSABETLİ OLUR KISA ZAMANDA KIŞ GELMEDEN GİTMELERİ. 6 AY UZUN ZAMAN 2 AY İÇİNDE GÖNDERELİM.
    Cevapla
  • Beş 8 yıl önce Şikayet Et
    Oğuz kardeş : müslüman değilsen niye helallik istiyonki :-D:-D ne tuaf en inanmayani bile zoru görünce ISLAM a sariliyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?