Gençler Zirvede Buluşuyor Projesi

Proje kapsamında Erciyes Dağı'nda kamp yapan çocuklara plaket verildi

Gençler Zirvede Buluşuyor Projesi
Gençler Zirvede Buluşuyor Projesi
GİRİŞ 02.08.2015 10:53 GÜNCELLEME 02.08.2015 10:53

Kayseri'de yürütülen Gençler Zirvede Buluşuyor Projesi kapsamında yapılan kampa katılan çocuklara plaket verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Erdemli Aile ve Nesil Derneğinin yürüttüğü Gençler Zirvede Buluşuyor Projesi çerçevesinde Erciyes Dağı Tekir Yaylası'nda kamp organize edildi.

Kamp alanında düzenlenen kapanış programında konuşan Erdemli Aile ve Nesil Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aldemir, gençlerin yaşadığı coğrafyaya duyarlılığını artırmak istediklerini söyledi.

Erciyes Dağı'ndaki endemik bitkilerin tanıtılması ve fotoğraflanması için çalıştıklarını kaydeden Aldemir, gençlerin doğayla iç içe olması ve bunları yaparken birlik ve beraberliklerinin pekişmesi gerektiğini belirtti. Aldemir, birlikte hareket edebilme, bir şeyler paylaşabilme duygularını ve becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

- Zirve tırmanışı yapıldı

Proje kapsamında 20'şer kişilik öğrenci gruplarıyla Erciyes Dağı'nda birer hafta kamp yaptıklarını belirten Aldemir, öğrencilerle kamp boyunca, kısa doğa yürüyüşleri, Süt Donduran mevkisine zirve tırmanışı yaptıklarını kaydetti. Aldemir, Koç Dağı ve Sarı Gölü gezdiklerini söyledi.

Aldemir, tabiat hakkında gençlerin bilinçlendirildiğini dile getirerek, insan yaşamında çevrenin ve diğer canlıların önemini kavratan bilgiler verdiklerini ifade etti.

Her gün kitap okuduklarını anlatan Aldemir, okunan bölümle ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Aldemir, şöyle devam etti:

"Sportif oyunlar ve yarışmalar, çevreye ve kampa hizmet çalışmaları yapıldı. Tiyatro, şiir ve benzeri sosyal ve kültürel etkinlikler, el becerileri ve uzmanlık çalışmaları gerçekleştirildi. Çocuklar tarafından arzu edilen ilgi grubu etkinlikleri, ebru, kaligrafi, okçuluk, müzik, gece yürüyüşü, emniyet tedbirleri ve yön bulma gibi gece eğitimi çalışmaları yürütüldü. Çevre gezisi, gözlem ve incelemeleri, kamp ateşi eğitimleri gibi çalışmalar gerçekleştirildi."

Konuşmanın ardından çocuklara plaket verildi.

Programa İl Müftüsü Şahin Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Atalay Yaman ve çocukların aileleri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor