Kocaeli'de haşere ve sineklere karşı önlem

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte çevrede rahatsızlık oluşturan sinek, haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlama çalışmaları başlattı.

Kocaeli'de haşere ve sineklere karşı önlem
Kocaeli'de haşere ve sineklere karşı önlem
GİRİŞ 04.08.2015 13:47 GÜNCELLEME 04.08.2015 13:47

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirmeleri için son teknolojiye uygun ekipmanlarla karasinek, sivrisinek, haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlama çalışmaları yapıldığını bildirdi.

Vektör mücadelesinde son teknoloji cihazlar olan  karada ve suda hareket edebilen ATV adı verilen araçların kullanıldığı vurgulanan açıklamada, " Yapılan tüm çalışmalarda kullanılan araç ve ekipmanın modernizasyonu periyodik olarak yapılıyor. Bu sayede yaz döneminde her ay ortalama 9 bin ahır ve gübrelikte karasinek ve kene mücadelesi gerçekleştiriliyor. Yılda yaklaşık 10 bin hektar sulak alanda larva uygulaması yapılıyor. Bu araçlarla dereler, göller, bataklıklar ve sazlıkları gibi en zor alanlarda düzenli bir ilaçlama yapılıyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, vatandaşlara uyarılarda bulunarak bahçe sulaması gibi amaçlarla biriktirilen yağmur sularının başlıca üreme alanlarından biri olduğu aktarılarak larva üremesi tespit edildiğinde bu bidon ve kovaların boşaltılması gerektiği kaydedildi.

Ayrıca gerçekleştirilen bu ilaçlama faaliyetlerinde kullanılan ilaçların çoğunluğu çevreye zarar vermeyen biyolojik ürünler olduğu belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap