70 yaşında askere gitmek istiyor

Denizli'de yaşayan Zafer Öztürk, silah altına alınması talebiyle Türk Silahlı Kuvvetlerine başvurdu

70 yaşında askere gitmek istiyor
70 yaşında askere gitmek istiyor
GİRİŞ 04.08.2015 17:58 GÜNCELLEME 04.08.2015 17:58

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Zafer Öztürk, terörle mücadele etmek amacıyla silah altına alınmak için müracaat etti.

Emekli sağlıkçı Zafer Öztürk, son zamanlarda artan terör saldırıları yüzünden Genelkurmay Başkanlığına askere gitme istediğini belirten dilekçeyi 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına verdi.

Zafer Öztürk'ü 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun kabul etti. 

Tuğgeneral Uzun ile görüşmesinden sonra AA muhabirine açıklamada bulunan Öztürk, her gün televizyonların haber bültenlerinde duyduğu şehit haberleri nedeniyle çok üzüldüğünü söyledi.

Askere gitmek için Genelkurmay Başkanlığına dilekçe yazdığını belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Askerlik şubesine gittim, Merkez Komutanlığına müracaat etmemi söylediler. Onlar da beni komutana arz ettiler. Tugay komutanı da kabul etti. Dilekçe verdim. 'Beni de askere alın' dedim. Komutan bana çok teşekkür etti. Senin gibi vatandaşların alnından öpülmesi lazım' dedi. 'Dilekçeni Genelkurmay Başkanlığına kadar gönderirim' dedi. Ben de çok duygulandım. 'Sen cevhersin amca' dedi, 'senin gibi insanlardan Allah razı olsun. Böyle insanlar varken Türkiye'nin sırtı yere gelmez' dedi. Bana çay ikram etti. Ben de onlara bazı şiirler söyledim. 'Komutanım ben her gün ağlıyorum' dedim. Şiir kitabımı hediye ettim."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi