Tatvan'daki yaz okulundan 250 öğrenci faydalanıyor

 Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçedeki Ankara Gençlerbirliği Spor'un Yaz Futbol Okulu'nu ziyaret etti.

Tatvan'daki yaz okulundan 250 öğrenci faydalanıyor
Tatvan'daki yaz okulundan 250 öğrenci faydalanıyor
GİRİŞ 06.08.2015 17:15 GÜNCELLEME 06.08.2015 17:18

Burada öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Erkan, okulun koordinatörü Vedat Çoban'dan çalışmalar ve öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı.

Öğrencilere kitap okuma, uyku düzeni ve beslenmelerine dikkat etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Erkan, ziyaret sonrası açıklamada bulundu.

Yaklaşık 2 yıldır ilçede faaliyet gösteren yaz futbol okulundan 6 ile 16 yaş arası 250 öğrencinin faydalandığını söyleyen Erkan, spora ve sporcuya önem verdiklerini ifade etti.

 Her bireyin gündelik hayatında mutlaka bir spor dalı olmalısı gerektiğini savunan Erkan, şöyle devam etti:

"Bu anlamda spora en büyük katkı yine spor yapmaktan geçiyor. Sporda akıl, ruh ve beden terbiyesinin olması gerekiyor. Sporla ilgilenirken kesinlikle derslerimizi de ihmal etmememiz gerekiyor. İkisini doğru şekilde yönettiğimiz takdirde başarı kaçınılmaz olacaktır. Kaymakamlığımızın destekleriyle yaklaşık iki yıldır ilçemizde faaliyetlerini sürdüren Ankara Gençlerbirliği Spor'un Yaz Futbol Okulu'nun gençlerimize yönelik çalışmalarını önemsiyoruz. Bu anlamda kaymakamlık olarak bizlerde ekonomik durumu zayıf olan gencimize ve öğrencimize destek sağlıyoruz. Bundan sonrada imkanlar dahilinde öğrencilerin ve gençlerimizin başarısı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

Koordinatör Çoban ise amaçlarının kenar mahallede yasayan dezavantajlı çocukları kötü ortamlardan uzaklaştırıp, onlara spor ahlakını ve spor kültürünü aşılamak olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
KDV hilesiyle büyük soygun