İnebolu'da geleneksel mevlit ve pilav günü etkinliği

İnebolu ilçesine bağlı Evrenye köyünde geleneksel mevlit ve pilav günü etkinliği düzenlendi.

İnebolu'da geleneksel mevlit ve pilav günü etkinliği
İnebolu'da geleneksel mevlit ve pilav günü etkinliği
GİRİŞ 09.08.2015 15:40 GÜNCELLEME 09.08.2015 16:44

Evrenye Köyü Turizm ve Kalkındırma Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında merkez camisinde mevlit programı gerçekleştirildi.

İstanbul Süleymaniye Camisi imam hatibi Ekrem Nalbant, Ataşehir Mimar Sinan Camisi imam hatibi Yunus Balcıoğlu, Nuruosmaniye Camisi emekli müezzini Necati Yaman, İMES Camisi imam hatibi Mustafa Can ve mevlidhan Celal Yılmaz tarafından sunulan programda, Kur'an-ı Kerim, kasideler ve ilahiler okundu.

Mevlidin ardından vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram edildi.

Evrenye Köyü Turizm ve Kalkındırma Derneği Başkanı Menderes Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 250 kilogram et ve 350 kilogram pirinç kullanarak 4 bin kişilik etli pilav hazırladıklarını belirtti.

Akar, programın yoğun ilgi gördüğünü ifade ederek, "Geçmişlerimizin ruhlarına ithafen ilk kez 23 yıl önce başlattığımız bu etkinliğimizi, her yıl daha geniş bir katılımla gerçekleştiriyoruz" dedi.

Etkinliğe, İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yanıkoğlu, AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş ve  çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?