Şehitlerimizi uğurluyoruz

 Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca askeri helikoptere açılan ateş sonucu şehit olan piyade er Doğan Acar'ın cenazesi, memleketi Pamukkale ilçesinde defnedildi.

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Şehitlerimizi uğurluyoruz
GİRİŞ 11.08.2015 14:55 GÜNCELLEME 11.08.2015 14:55

Şehit Acar'ın naaşı, Denizli Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Denizli Merkez Komutanlığında düzenlenen törenin ardından Akhan Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Baba ocağında helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Akhan Mezarlığı'na taşındı. Şehidin babası Mehmet, annesi Fatma ve kardeşi Şahin Acar, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı cenaze namazı Akhan Mezarlığı'nda kılındı.

Şehidin naaşı, mahalle mezarlığındaki şehitlikte, binlerce kişi tarafından tekbir ve dualarla toprağa verildi. 

Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, şehidin cenazesinin defnedilmesinin ardından tabutuna sarılı Türk bayrağını, babası Mehmet Acar'a teslim etti. 

Törene, şehidin yakınları, Bakan Zeybekci ve Tümgeneral Kırkaya'nın yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, protokol üyeleri, şehidin askerlik arkadaşları ve mahalle sakinleri katıldı. 

- "Çocuklarımıza anlatalım diye tişört yaptırdık, burada giymek nasip oldu"

Şehit erin askerlik arkadaşı İhsan Yeşilırmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, aynı birlikte görev yaptıklarını, aynı yerde yattıklarını ve yemek yediklerini belirterek, şehit Doğan Acar ile bir yılı aynı ortamlarda geçirdiklerini anlattı.

Kendisinin Doğan Acar'dan bir hafta önce terhis olduğunu belirten Yeşilırmak, "Ondan bir hafta önce biz terhis olduk. Aynı şehidimiz gibi biz de helikopterle tahliye edildik. İstanbul'dan Denizli'ye Doğan için son görevimizi yapmak için geldik" dedi.

Aynı birlikte görev yaptığı arkadaşı Sadık Keskin ise şehit Doğan Acar ile acemi birliğinden itibaren beraber olduğunu kaydederek, "Askerlik hatırası kalması için üzerimizdeki tişörtleri yaptırdık. İleride çocuklarımıza anlatalım diye yaptırdık, burada giymek nasip oldu" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?