Romanlar UMEM Projesi ile istihdam edilecek

Kırklareli'nde UMEM Projesi kapsamında 50 roman istihdam edilecek

Romanlar UMEM Projesi ile istihdam edilecek
Romanlar UMEM Projesi ile istihdam edilecek
GİRİŞ 15.08.2015 11:55 GÜNCELLEME 15.08.2015 12:11

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Kırklareli Müdürlüğü'nce Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) Projesi kapsamında 50 roman istihdam edilecek.

İŞKUR Müdürü Hasan Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, roman vatandaşların istihdamına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Genç işsizlerin istihdam edilmesi, işsizlik oranının düşmesi, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlanması amacıyla UMEM Projesi hazırladıklarını belirten Aksoy, proje kapsamında roman kursiyerlere teorik ve pratik eğitim verileceğini kaydetti.

Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi'nde verilecek eğitimlerin 19 Ağustos Çarşamba günü başlayacağını aktaran Aksoy, eğitimde başarılı olan kursiyerlere başarı belgesi verileceğini ifade etti.

Projenin 5 ay süreceğini anlatan Aksoy, şöyle konuştu:

''İşkur olarak genç romanların istihdam edilmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda hazırladığımız UMEM Projesi ile 50 roman vatandaşına önce teorik sonra ise pratik eğitim vereceğiz. 19 Eylül Çarşamba günü başlayacak teorik eğitim 5 Eylül Cumartesi günü sona erecek. Bu süreçte roman kursiyerlere 25 lira prim vererek, genel sağlık sigortası ve iş kazası sigortası yapacağız. Proje çalışmalarında anlaşma sağladığımız üç tekstil fabrikasında ise pratik eğitim vereceğiz. 7 Eylül Pazartesi günü başlayacak pratik eğitimin ardından başarılı roman kursiyerler istihdam edilecek. UMEM Projesi ile genç işsizlerin istihdam edilmesi, işsizlik oranının düşmesi, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz."

Aksoy, pratik eğitim boyunca kursiyerlere 38 lira 48 kuruş günlük prim ödeneceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı