Seçim en geç 22 Kasım'da yapılacak

Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde yasa gereği 90. günü takip eden ilk pazar günü seçimin yapılması gerekiyor.

Seçim en geç 22 Kasım'da yapılacak
Seçim en geç 22 Kasım'da yapılacak
GİRİŞ 18.08.2015 08:17 GÜNCELLEME 18.08.2015 17:25
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Koalisyon ihtimallerinin tükenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimleri yenilemesi en güçlü olasılık olarak öne çıktı.

Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde yasa gereği 90. günü takip eden ilk pazar günü seçimin yapılması gerekiyor. Bu durumda en geç seçim tarihi 22 Kasım olarak gözüküyor.

Ancak Yüksek Seçim Kurulu, seçim kararı alındıktan sonra takdir yetkisini kullanabiliyor. Kararın TBMM veya Cumhurbaşkanı tarafından alınması bu anlamda fark etmiyor.

YSK, geçmiş dönemlerde 50 güne kadar takvimi kısaltarak, seçimi gerçekleştirmişti. Eğer bu mümkün olursa en erken seçim tarihi 18 Ekim olarak ortaya çıkıyor. AK Parti kulislerinde de bu yönde de ihtimaller sıralanıyor.

YORUMLAR 28
  • oğuz 8 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğluna neden verilmedi görev acaba.
    Cevapla
  • ssk 8 yıl önce Şikayet Et
    neden acaba?düşün bakalım
    Cevapla
  • baskentli 8 yıl önce Şikayet Et
    Biran önce yapilmali kasim ayi biraz uzun ekim ayinda yapIlmali...
    Cevapla
  • Kerem 8 yıl önce Şikayet Et
    Milletin parasını harcayın bakalım siyasiler doymadınız abuk subuk işlere bir seçim kaça patlıyo bu milletin vergisi bu kadar kolay çarçur edilmemeli yazık!
    Cevapla
  • fıkı 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçimde devletin kasasından para çıkmayacak her parti kendi cebinden harcamalarını yapacak. Araştırda gel asıl sana yazık !
    Cevapla
  • derviş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bakın sabahtan beri yazıyorum , bu sistem tıkanmıştır. Artık herhangi bir parti %45 almazsa iktidar olamaz , ve bizde her 4 senede bir bu belirsizlik ortamını yaşarız. Bu başkanlık sisteminden korkmayın , araştırın. Bakın tıpkı belediye başkanlığına benziyor. Belediye başkanı seçilirken birde meclis seçiliyor değil mi , işte aynı sistem başkan her istediğini yapamaz , yasa meclisten çıkar yine. Ama bizim halk sanıyor ki başkan = padişah , yahu öyle olsa dünya devleri amerika ve almanya ve niceleri bu sistemle mi yönetilirdi?
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    seçim kararını cumhurbaşkanı almaz meclis alır çoğunluk alır chp kuramzsa seçim kararı olur ama chp mhp kuracaklar dışardan hdp destekleyecek görün bakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!