Eşme'den ilk hacı kafilesi uğurlandı

Bu yıl hac ibadetini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları Çarşı Camisinden dualarla yola çıktı

Eşme'den ilk hacı kafilesi uğurlandı
Eşme'den ilk hacı kafilesi uğurlandı
GİRİŞ 19.08.2015 17:22 GÜNCELLEME 19.08.2015 17:22

 Eşme ilçesinden bu yıl hac ibadetini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları Çarşı Camisinden dualarla uğurlandı.

Kutsal topraklara gidecek hacı adayları, yakınları ve çok sayıda vatandaş Çarşı Camisinde bir araya geldi. Hacı adaylarının uğurlanması öncesinde Eşme Müftüsü İbrahim Erden, Çarşı Cami İmam hatibi Muhammet Kahraman, Günyaka Camisi imam hatibi Ayhan Sabuncu ve Çarşı Cami müezzini Mahmut Kocabıyık  Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

Okunan duaların ardından hacı adayları, helallik alarak toplanma yeri olan Uşak'a hareket etti.

Müftü İbrahim Erden, Eşme'den 38 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini, bunlardan 20 kişinin özel 18 kişinin ise DİB vasıtasıyla gideceğini belirtti. 

Bu gün yola çıkan ilk kafilenin özel tur firmaları ile gideceğini, DİB ile gidecek hacı adaylarının ise 9 Eylül'de uğurlanacağını ifade eden Erden, "Allah tüm müslüman kardeşlerimize bu mutluluğu ve İslamın beş şartından biri olan bu ibadeti yerine getirmek nasip etsin" diye konuştu. 

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...