Şehidin cenazesinde müftüye tepki

Diyarbakır'daki şehit cenazesinde müftüyle cemaat arasında tartışma çıktı.

GİRİŞ 24.08.2015 15:06 GÜNCELLEME 24.08.2015 15:26
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’da görev dönüşü pusuya düşerek şehit olan Mehmet Kara’nın cenaze töreninde İl Müftüsü Mehmet Şahin’in "Cenazelerde gövde gösterisi yapılmaz" diye uyarıda bulunmasına bazı kişiler, "Sen helallik iste", "Görevini yap, şov yapma" sözleriyle tepki gösterdi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde şehit düşen Mehmet Kara’nın cenazesi öncesinde HDP il binası önünde yaşanan gerginlik cenaze namazının başlamasıyla sonlandı. Cacabey Camii’nde kılınan cenaze namazına katılan binlerce kişiye uyarıda bulunan İl Müftüsü Mehmet Şahin, "Cenazelerde gövde gösterisi yapılmaz" dedi.

Cenaze namazına katılan kalabalıktan bazıları ise, müftünün bu uyarısına, "Sen helallik iste", "Görevini yap, şov yapma" diyerek tepki gösterdi.

İl Müftüsü Mehmet Şahin’in yaptırdığı dua sonrasında şehit Mehmet Kara’nın naaşı cenaze aracına konuldu. Şehidin cenazesi binlerce kişinin eşliğinde Ahmet Tozluklu Şehitliği’ne defnedildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • HAMİNNE DİYORKİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle paralelin yetiştirdiği asker. Yarbaysın sen Yarbay. ülke için bir şehid vermişsin. anadoludaki gariban baba Vatan sağolsun derken senin provakasyon kokan ve paralel tüten samimiyetsiz tavırların gerçekten hiç yakışmadı üstündeki elbiseye... Bari kardeşinin cenazesini kullanmasaydın daha etik olurdu. Yazıklar olsun...Müftüye tepki göstermiş...Bari üzerindeki şerefli elbiseyi çıkarsaydın ya...
    Cevapla
  • Gerçek Adalet 8 yıl önce Şikayet Et
    ne olacak cenazeye sade imanlı şuurlu insanlar gelmiyor. imananı zayıf şuursuzlar da cenazeye katılıyor ve asıl şovu onlar yapıyor.!!
    Cevapla
  • Ankara lı 8 yıl önce Şikayet Et
    Tabi müftüm, cenaze töreninde şow yapmak MHP lilerin işi. Rabbim birliği mizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin.
    Cevapla
  • sokrates 8 yıl önce Şikayet Et
    Çatışsan kabahat,çatışmasan kabahat.Suistimal edenleri Allah kahretsin.
    Cevapla
  • Gurbetçi 8 yıl önce Şikayet Et
    İmama, cenazeye bile saygısı kalmamış bir toplum. Sonumuz hayır olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
10 soruda hastanede "onaylı randevu" dönemi! 13 Mayıs'ta uygulama başlıyor...
KAAN İtalya'da manşet oldu: Kralların kralı