Kandil ile HDP'nin hain işbirliği

DTK toplantısında Kandil'in talepleri yansıtıldı. Toplantıda yaşananlarsa, HDP'nin Kandil'e nasıl biat ettiğini ortaya koydu

Kandil ile HDP'nin hain işbirliği
Kandil ile HDP'nin hain işbirliği
GİRİŞ 28.08.2015 07:34 GÜNCELLEME 28.08.2015 07:34

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın son günlerde yaptığı, ancak Kandil'den sert yanıt alan barış çağrılarının danışıklı dövüş olduğu ortaya çıktı.

8 Ağustos'ta Diyarbakır'da düzenlenen Demokratik Toplum Kongresi'nde yaşananlar, HDP'nin tüm politikalarını Kandil'in belirlediğini bir kez daha ortaya koydu.

Öyle ki, çatışma ortamının siyasi kanada zarar verdiği söylenirken, yapılan barış çağrılarının PKK terör örgütü yönetiminin bilgisi dahilinde olduğu vurgulandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada sözde barış çağrısı yapılırken, Kandil'in talepleri metne yansıtıldı.

Sabah, DTK toplantısının basına kapalı gerçekleşen konuşmalarla ilgili çok önemli ayrıntılara ulaştı. Basına kapalı bölümde ilk olarak PKK terör örgütünün son yaşananlara ilişkin görüşleri ele alındı. Kandil'den gelen mesajlarda ve Kandil'in temsilcilerinin yaptığı konuşmalarda HDP'nin politikalarından şikâyetçi olundu. HDP'yi yetersiz bulduklarını, 80 vekilin başarı olmadığını, Brüksel başta olmak üzere Avrupa'da yürütülen politikaların sonuçsuz kaldığı dile getirildi. Daha yoğun çalışma yapılması söylendi. PKK çatışmaları sürdürürken HDP'nin eşzamanlı olarak "çatışmasızlık" çağrısı yapması, İzleme Heyeti için hükümete baskı kurulması, bu heyette uluslararası temsilcilerin de yer alması talebinin dile getirilmesi istendi. Kandil'in mesajlarından sonra, siyasi kanat adına Hatip Dicle söz aldı. HDP'nin kendi rolünü oynaması gerektiğini söyleyen Dicle'nin, "Sizden habersiz barış çağrısı yapmıyoruz. Selahattin Demirtaş'ın ve partililerin çağrıları da sizin bilginiz dahilinde" dediği öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!