İstanbul'da operasyon: 2 tutuklama

İstanbul'da dolandırıcılık operasyonu kapsamında gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.

İstanbul'da operasyon: 2 tutuklama
İstanbul'da operasyon: 2 tutuklama
GİRİŞ 07.10.2015 12:25 GÜNCELLEME 07.10.2015 12:25

Para ödemeden noter satışıyla üzerlerine aldıkları otomobilin ücretini satıcının banka hesabına havale edeceklerini söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 3 kişiden 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, arabasını internet üzerinden satışa çıkaran Mehmet B. (35), alıcı olduklarını belirten Haci D. (43), Murat G. (40) ve Uğur A. (35) ile anlaşarak notere gitti. Satış öncesi görüşmelerde güven ortamı sağlayan Haci D, parayı Mehmet B'nin banka hesabına havale edeceğini belirterek, aracı noter satış sözleşmesiyle üzerine aldı.

Paranın hesabına yatırılmadığını gören ve alıcılara ulaşamayan Mehmet B, kendi imkanıyla alıcıları aramaya başladı. Yaklaşık 20 gün sonra alıcıları Avcılar'da bulan Mehmet B, 155 Polis İmdat hattını arayarak şüphelilerin Sefaköy'den Avcılar istikametine seyir halinde olduklarını bildirdi.

Seyir halindeki otomobili Avcılar Merkez Köprü üzerinde durdurmak isteyen polis ekipleri, kaçmaya çalışan şüphelileri Ambarlı Kavşağı'nda gözaltına aldı.

Ekiplerin, şüphelilerin üzerinde ve araçta yaptığı aramada 1 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi ile 1 sustalı bıçak ve 1 kelepçe ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden Murat G'nin 13, Uğur A'nın ise 1 dolandırıcılık suçundan arama kaydı bulunduğu belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen şüphelilerden Haci D. ve Murat G. tutuklandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...