Nur cemaati, 'kim bu şeyh' dedi!

Sabah Gazetesi Danıştay katili Arslan'ı azmettirme iddiasıyla gözaltına alınan Salih Kurter'i Nur cemaatinin ünlü şeyhi ilan etti ama en çok şaşıran Nurcular oldu. Çünkü...

Nur cemaati, 'kim bu şeyh' dedi!
Nur cemaati, 'kim bu şeyh' dedi!
GİRİŞ 28.06.2006 15:36 GÜNCELLEME 28.06.2006 15:36

Emrah Eriç'in haberi


Sabah, manşetten verdiği Veli SARIBOĞAN imzalı haberinde İstanbul'da gözaltına alınan, gerçek ismi Salih KURTER olan, ancak Şeyh Salih Hoca olarak bilinen birinin Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden biri olduğunu iddia etti.


Ancak ne gariptir ki Nur cemaatinden kimse Salih KURTER adında bir şeyhi tanımıyordu.


Konu ile ilgili bilgi almak üzere başvurduğumuz, Said Nursi’nin yaşayan öğrencileri ve Said Nursi ve Risale-i Nur ile ilgili araştırma yapan kişiler Salih KURTER adlı bu kişiyi tanımadıklarını bildirdiler. Adını sorduğum kişileri duyan talebelerin ilk tepkisi “kim… İsmi neymiş… Kimmiş…” oldu.

Said Nursi’nin talebesi Mehmet Nuri Güleç ( Mehmet Fırıncı ): “Tanımıyorum. Böyle birini hatırlayamadım. Hayır.”

Said Nursi’nin talebesi Mehmet Emin Birinci: “Bu isimde birini tanımıyorum. Duymadım. 77 yaşımdayım ve bu isimde birini tanımadım. Uydurmadır bu.”

Araştırmacı Yazar Necmettin Şahiner: “46 yıldır risale okuyorum. Edirne’den Sinop’a basmadığım yer kalmadı bu araştırmalar için. “Son Şahitler” kitabını yazdım. Said Nursi’nin talebelerinden görüşmediğim kimse kalmadı. Ben bu adamı tanımıyorum. Adını hiç duymadım. Uydurmadır, yalandır.”

Araştırmacı Gazeteci Yazar Yavuz BAHADIROĞLU: “Tanımıyorum. Tanıdıklarımda tanımıyor. Böyle işlerle Risale-i Nur talebelerinin adını kirletemezler. Ayrıca belirtmeliyim; araştırılması çok kolay konuları bu şekilde araştırmadan vermek gazetecilik değildir.”


Hal böyle olunca haberin sahibine başvurmak şart oldu. Kendisi ile görüştüğümüz Veli SARIBOĞAN, kaynak birinin olduğunu söylese de sonrasında bu kaynakla ilgili şüphelerini dile getirdi. Anlaşılan bu iddia farkında olmadan ve iyi araştırılmadan yapıldı. Üzen tarafı yine temelsiz bir haberle farkında olmadan Nur cemaatine karalama yapıldı. Veli SARIBOĞAN, konu ile ilgili araştırmasına devam edeceğini bildirdi. Umarız SARIBOĞAN, bir sonraki haberinde bu hatayı düzeltir ve bu kişinin Nur Cemaati ile uzaktan yakından bir ilişiğinin olmadığını; olamayacağını anlar.

MORAL FM

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri
Ev hanımları, işsizler ve emekliler dikkat! Vergi muafiyeti geliyor