Yaşlı dostu çalışma Pendik’e ödül getirdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 65 yaş üstü 35 bin kişiyle görüşen Pendik Belediyesini “Yaşlı Dostu Kent Teşvik Ödülü”ne layık gördü.

Yaşlı dostu çalışma Pendik’e ödül getirdi
Yaşlı dostu çalışma Pendik’e ödül getirdi
GİRİŞ 30.11.2015 09:15 GÜNCELLEME 30.11.2015 09:15

 İlçede yaşayan  65 yaş üstü 35 bin kişiyi ziyaret ederek anket yapan ve  yaşlılarla ilgili hizmetleri veri  analizlerinin sonuçlarına göre yönlendiren Pendik Belediyesi, bu çalışmalarıyla ödül kazandı.

Ödül,  Bursa’da yapılan “Yaşlı Dostu Kentler Sempozyumu” toplantısında Pendik Belediyesine verildi. Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürü  İshak Çiftçi, ödülü Pendik Belediyesi adına  Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ümit Ay'a takdim etti. Sempozyumda ayrıca  Pendik Belediyesi tarafından katılımcılara  “Yaşlı Hizmetleri Anket Çalışması Veri Analizi”nin sunumu da gerçekleştirildi. 

35 bin yaşlıyla tek tek görüşüldü

Pendik Belediyesi, yaşlıların Pendik’ten ve belediyeden beklentilerini, değerlendirmelerini ve taleplerini  tespit etmek amacıyla 36 mahallede toplam 35.018 yaşlı vatandaşın kapısını tek tek çaldı. Belediye ekipleri,  65 yaş üstü vatandaşlara  hem ev ziyareti  gerçekleştirdi,  hem de anket yaptı. Toplanan veriler, hizmetlerin en doğru ve faydalı şekilde yönlendirilmesi amacıyla analiz edilerek ilçede  yaşayan yaşlıların; sosyo-ekonomik profilleri,  yaşam koşulları, beklentileri ve  sorunları belirlendi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız