Milli Savunma 3 aylık askerliği yalanladı

Genelkurmay askerlikte devrim gibi bir düzenlemeye imza atıyor. Askerlik süresi 3 aya inecek, fazlasını yapana asgari ücret verilecek.

Milli Savunma 3 aylık askerliği yalanladı
Milli Savunma 3 aylık askerliği yalanladı
GİRİŞ 14.01.2016 07:35 GÜNCELLEME 14.01.2016 19:41
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Genelkurmay ve Bakanlığın üzerinde çalıştığı taslağa göre “tek tip” askerlik geliyor.

Buna göre herkes 2 ya da 3 ay temel eğitim alacak.

Kalan askerlik süresinde ise isteyen aylık asgari ücreti ödeme karşılığında izinli sayılacak.

Askerlik yapmak isteyenler ise asgari ücret alacak.

Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre, üzerinde çalışılan taslakta, askerlik yükümlülüğü olan her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı için 2 ya da 3 aylık bir temel eğitim öngörülüyor. Bu temel eğitimin ardından kalan askerlik süresinin ise isteyenler her ay için asgari ücret miktarında bir tutarı yatırmaları durumunda izinli sayılacaklar. Askerliklerinin temel eğitim bölümü dışında kalan kısmını izinli olarak geçirenlere de tezkere verilecek.

Ancak asgari ücret yatırarak askerlik yapamayacak durumda olanlar veya gönüllüler ise askerliklerinin temel eğitim bölümü dışındaki dönemlerde her ay asgari ücret tutarında maaş alacak. Askere olan ihtiyaca göre, bu miktar daha sonra ayarlanabilecek.

İsteyenlerin askerlik hizmetlerinin temel eğitim dışındaki bölümlerini para ile karşılamaları, kalanların ise alacakları maaş karşılığında askerlik yapacak olmalarının eşitsizlik ve mağduriyet duygularını da bir ölçüde gidereceği değerlendiriliyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YALANLADI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerliğin üç aya indirilmesiyle  ilgili bakanlıkta bir çalışmanın söz konusu olmadığını bildirdi.

 

YORUMLAR 119
  • cevap 8 yıl önce Şikayet Et
    bedellinin halkın kabul edebileceği pembe tablolu hali. eğer askeri ücret 1300 tl kabul edersek 9 ayını ödeyecek oda 11700 tl yapar.hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Umut 8 yıl önce Şikayet Et
    ozaman dogudakilere asgari ücretin 2 3 kati verilmesi lazim.ayrica bende yaptigim 15 ayin 14 ayini usta asker olarak yaptim ve asgeri ücretimin temin edilmesini isterim.... ben niye mecburi 15 ay askerlik yaptim ozaman????
    Cevapla
  • Eda 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten bu gidişle asker bulamayacaklar. üç ay değil ,hiç değilse altı ay yapsınlar
    Cevapla
  • Mustafa Topak 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir husus çok önemli. zengin çocukları da askerlik yapacak! 3 ay 4 ay. ama yapacak! Aksi halde bu vatan Fakirlerin Vatanı olur!
    Cevapla
  • Uzman Çavuş 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın ismet yılmaz uzman çavuşları kanunlarla sözleşmeleri zorunlu uzatarak vatan savunması için meslekte tutmaya çalışmak yerine keşke haklarını düzenleyerek olumlu çözümler bularak yapsaniz hergun şehit olan arkadaslarimizinda bizimde hakkımız elbet ahirette sorulur.
    Cevapla
  • emrah 8 yıl önce Şikayet Et
    ben istifa ettim kardeşim bir şey düzelmez uzman çavuşlara hak vermeye niyetleri bile yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?