En güzel cuma günü mesajları - Cuma günü edilecek dualar neler?

Cuma günü hangi dualar okunmalı? Cuma günü nasıl geçirilmelidir? Mübarek cuma günü için sevdiklerinize akrabalarınıza atabileceğiniz en güzel Cuma günü mesajlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. 29 Nisan 2016 Cuma saati haber7.com'da..

En güzel cuma günü mesajları - Cuma günü edilecek dualar neler?
En güzel cuma günü mesajları - Cuma günü edilecek dualar neler?
GİRİŞ 29.04.2016 09:45 GÜNCELLEME 29.04.2016 09:55

Cuma gününün müslüman alemi için oldukça önemli bir gündür. Sizde cuma günü sevdiklerinizi ve dostlarınızı hatırlamak onlara güzel ve anlamlı cuma mesajı yollamak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Cuma günü müslüman alemi için oldukça önemli birgündür. Öğlen ezanından 45 dakika önce okunan sela ile cuma vakti müslümanlara bildirilir. İl il cuma saatlerini öğrenmek için haberimizde bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Cuma Namazı saatini öğrenmek için tıklayın

Yukarıdaki bağlantıya tıklayarak İstanbul, Ankara, İzmir ve birçok şehrin cuma namazı vakitlerine ulaşabilirsiniz. Her cuma müslümanlar cuma namazını eda etmek için camileri doldururlar. Müslüman alemi için önemli ve anlamlı bir gün olan Cuma günü için Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle buyuruyor:  "Cebrail (A.S.) bana geldi. Elinde bembeyaz bir ayna vardi."Bu Cum'adir. Rabb'in onu Sana ve Senden sonra ümmetine bayram olsun diye farz kildi" dedi. Ben ; "Bizim için onda ne var" diye sordum. Cebrail (A.S.) dedi ki; "Sizin için onda hayirli bir an vardir ki; kim o anda hayirli bir sey dilerse ALLAH Celle Celaluh diledigini mutlaka verir. Yahud bir seyden korunmasini isterse ALLAH Celle Celaluh o korktugu seyden korur. Bizce O, günlerin en kiymetlisidir. Biz, ahirette ona "Yevm'ül Mezid"deriz. Ben; " Rabbin neden kendisine Cennette miskten daha hos kokulu olan bir ova seçmistir." dedim. Cuma gününün fazileti için bir çok rivayet var. Ebû Hüreyre (r.a)den rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı.

Cuma mü'minin bayramıdır bu sebeple cuma günü yapılan ibadetlere iki kat sevap verilir. Bugün işlenen günahlar da iki kat yazılır. Bilhassa Cuma gününü, günahlardan kaçarak ibadetle geçirmeye çalışmalıdır! 

Cuma günü hangi dualar okunmalı?

Rivayetlere göre Cuma günü ikindi namazı ile güneşin batmasına kadar olan zaman diliminde dua etmenin fazileti çoktur. Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, kıyamette, yerden göğe kadar bir nurIa aydınIanır. İki Cuma arasında işIediği günahIar da affoIur. Cuma günü 80 saIavat getirenin, 80 yıIIık günahı affoIur. Taberani'den riyavet edilene göre, Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan ediIir. Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahIarı affediIir. Cuma günü gusIedenin günahIarı affoIur. Cuma günü sabah namazından önce 'EstagfiruIIaheIazim eIIezi Ia iIahe iIIa hüveI hayyeI kayyume ve etubü iIeyh' (okuyanın, deniz köpüğü kadar da oIsa günahIarı affoIur.) Cuma namazından sonra, yedi defa ihIas ve muavvizeteyn okuyanı, AIIahü TeâIâ, bir hafta, kazadan, beIadan, kötü işIerden korur. Peygamberimiz(SAV) çöyle buyurur:  'Cuma gecesi iki rekat namaz kıIıp, her rekatta bir Fatiha, bir Ayet-eI Kürsi, 15 İhIas okuyup seIam verdikten sonra bana bin saIavat okuyan, beni rüyada görür.'

AbduIIah bin Ömer buyurdu ki: Hâceti oIan bir kimse çarşamba, Perşembe ve Cuma günIeri oruç tutsun. Cuma günü temizIenip namaza gitsin. Az veya çok sadaka versin. Namazdan sonra şu duâyı okursa AIIahü teâIâ’nın izni iIe duâsı kabûI oIur. AIIahümme innî es’eIüke bismike bismiIIâhirrahmânirrahîm. EIIezî Iâ iIâhe iIIâ hû. ÂIimüI ğaybi veşşehâdeti hüverrahmânürrahîm. Ve es’eIüke bismike bismiIIâhirrahmânirrahîm. EIIezî Iâ iIâhe iIIâ hüveI hayyüI kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve Iâ nevm. EIIezî meIeet azametühüsse-mâvâti veI arde. Ve es’eIüke bismike bismiIIâhirrahmânirrahîm. EIIezî Iâ iIâhe iIIâ hüve ve anet IehüI vücûhü ve haşe’at IehüI ebsâru ve veciIetiI kuIûbü min haşyetihi en tusaIIiye aIâ Muhammedin ve en tu’tînî hâcetî, diyerek hâcetini söyIemeIidir.

Cuma mesajları

-Hadis-i şerif: Yaşlılarımıza hürmet ve ikram, ALLAH'ü Tealaya saygıdandır.

İbadet 72 bölümdür. Bunların 71'i ALLAH'ü Tealadan haya etmek, diğer kalanıda bütün iyiliklerdir.

Hayırlı Cumalar...

-Hadis-i Şerif: Allah indinde en kıymetli söz, 'Sübhanallahi ve bihamdihi'dir.

Erkeğin kadına, kadınında erkeğe şehvetle bakması haramdır.

Sabah namazını kıldıktan sonra uyumayın, rızkınızı aramaya çalışın.

Hayırlı Cumalar...

-Biz ALLAH'a tutunmayı unutunca, tutunduğumuz her şey başımıza bela oldu...

Bir insan, ne kadar şerefli makamlara geçerse geçsin, aslının toprak olduğunu ve bir gün yine toprağa karışacağını unutmamalıdır.( Hazreti Ali)

Hayırlı Cumalar...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular