Beton saksılar faciayı önledi

Bursa Ulu Cami'de gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı sırasında duvar dibinde bulunan beton saksılar can kaybı yaşanmasını önledi.

Beton saksılar faciayı önledi
Beton saksılar faciayı önledi
GİRİŞ 29.04.2016 08:54 GÜNCELLEME 29.04.2016 08:54
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Güvenlik güçleri, Bursa'da önceki gün meydana gelen canlı bomba saldırısını 25 yaşlarındaki kadın teröristin gerçekleştirdiğini saptadı. Buna göre canlı bomba, 23 Nisan'da Viranşehir'den 2 kişiyle birlikte Şanlıurfa'da otogara geldikten sonra "Sultan" takma adıyla aldığı biletle, tek başına Bursa'ya hareket etti.  Ulu Cami'de kalabalığın olduğu bölgede kendini havaya uçuran kadın öldü. 13 vatandaş ise yaralandı.

SAKSIYLA DUVAR ARASINA DÜŞTÜ

Görgü tanıklarının ifadelerine göre patlama planlanandan önce gerçekleşti. Buna göre kadının yere takılan ayağı düşmesine neden oldu. Düşmesiyle birlikte patlama aynı anda gerçekleşti.

Canlı bombanın, cami duvarı ile beton saksılar arasına düşerek patlaması sonucu, devasa bir beton saksı parçalandı. Ancak saksıların aynı zamanda canlı bombayı perdelemesi, çok yakındaki cenaze törenine katılan yüzlerce kişiye rağmen can kaybını önledi. 

YORUMLAR 27
  • enver 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim nelere kadir o kopası ayağı taşa takılıyor ve saksılarla duvarın arasına düşüyor Şükürler olsun Allahım Bursamızda Bulunan evliyaların yüzü suyu hürmetine Bursamızı korudun.
    Cevapla
  • Oflu61 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzelde bunu neden yayınlayıp açığa çıkarıyorsunuz? Teröristler bir daha ki sefere bunun da önlemini alıp ona göre eylem yapabilirler ALLAH korusun....
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    allah in bi mucizesi ya
    Cevapla
  • Kara MG 7 yıl önce Şikayet Et
    ''Bastığın yeri toprak diye geçme tanı, Düşün üstünde binlerce yatan kefensiz yatanı''
    Cevapla
  • İsa Aslantaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Evliyalar sehri, Osmanlı başkenti Bursa'da ve maneviyatı yüksek ULUCAMİ'de bomba patlatırsan yalnız kendin ölürsün! ALLAH BÜYÜKTÜR..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt