Görmez'den AİHM kararına ilk yorum

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AİHM'in Alevilerle ilgili verdiği kararı değerlendirdi.

Görmez'den AİHM  kararına ilk yorum
Görmez'den AİHM kararına ilk yorum
GİRİŞ 29.04.2016 13:37 GÜNCELLEME 29.04.2016 14:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bir dizi açılış ve ziyaretler için Karabük’e gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez gazetecilerin sorularını cevapladı. AİHM’nin Alevi hakları konusunda açılan davada Türkiye’de Alevilere dini ayrımcılık yapıldığına hükmettiği kararının sorulması üzerine Görmez, “Diyanet İşleri Başkanı olarak, bizim millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı konusunda vereceğimiz ortak kararın bütün mahkemelerin kararlarından çok daha yüksek ve yüce olduğuna inanırım. Bütün inanç farklılıklarımızla birlikte bizi bin yıldır millet kılan değerlerle birlikte birbirimize karşı vereceğimiz çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim daha çok millet olarak birbirimize karşı verdiğimiz ortak kararların önemli olduğunu ifade etmek isterim sadece” diye konuştu.

’SİGARA İÇİN HELALLİK’ KONUSU

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Canbulat’ın, sigara içenlerin içmeyenlerden helallik alması gerektiği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, “O tür bireysel konuların üzerinde çok durmam” dedi.

YORUMLAR 2
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    söz konusu vatandaşların hangi dine mensup olduklarını bir anlayabilsek. her biri farklı bir din anlatıyor.
    Cevapla
  • AKDENİZ 7 yıl önce Şikayet Et
    Aleviliği AİHM BİLEREK verdiği bir karar değil onlar aleviliği islam dışı olduğu ve de islama karşı olduğu için bu kararı vermiş. Alevilerde zaten kendilerini islam dışı saydıkları için bu karara seviniyorlar. Hz.ali ve hacı bektaşı veli aleviler için artık bir anlam ifade etmiyor. cenazelerinde hemen camiye salaya koşuyorlar . Sizi camiden biz kovmadık . Evet gidin dininizi yaşayın, Aihm böyle dedi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı