Şehidin vasiyeti yerine getirildi

Şırnak'ta şehit olan uzaman çavuş Burak Saraçlı ölmeden önce vasiyet ettiği üzere yeni aldığı evine götürüldükten sonra defnedildi.

Şehidin vasiyeti yerine getirildi
Şehidin vasiyeti yerine getirildi
GİRİŞ 02.05.2016 15:48 GÜNCELLEME 02.05.2016 15:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şırnak’ta dün akşam saatlerinde PKK terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan uzman çavuş Burak Saraçlı’nın Zonguldak Gökçebey ilçesindeki baba ocağı acı haberle yıkıldı. Acı haberi alan aile, ayakta durmakta güçlük çekti 25 yaşındaki şehidin naaşı öğlen saatlerinde ilçe hastanesinin morgundan alınarak Çarşıiçi Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi.

“NİŞANLI TUTAMAYIZ DEDİLER”

Şehit asker Burak Saraçlı’nın 56 yaşındaki amcası Selami Saraçlı, gazetecilere yaptığı açıklamada yeğeni için 3 yıl önce kız istemeye gittiklerini anlattı. Selami Saraçlı, “Ailesiyle birlikte kız istemeye gidiyorlar fakat uzman çavuş olduğu için 3 seneden önce evlenemeyeceklerini söylediler. Gelinin ailesi de 3 sene boyunca biz kızı nişanlı tutamayız dedikleri için ayrılmak zorunda kaldılar. O sebepten dolayı nişan yapamadık. Yani o zaman kızı Burak’a verselerdi 3 ay içinde düğünü olacaktı. Zaten ondan sonra da görev yerine gitti” dedi.

ÖLMEDEN ÖNCE VASİYET ETTİ

Burak Saraçlı’nın geçtiğimiz yıl 100 bin liraya ev satın aldığını anlatan amcası Selami Saraçlı, “Çift daireye karşılık kendisine geçtiğimiz yıl daire almıştı. O eve yaklaşık 100 bin TL vermişti. Evlendikten sonra da o eve oturacaktı. Bize vasiyette bulunmuştu. ’Eğer ki ölürsem veya şehit olursam beni evime sokmadan gömmeyin’ demişti. Bugün de birazdan kendi evine getireceğiz. Vasiyetini yerine getireceğiz” dedi.

SATIN ALDIĞI EVİN YAKININA DEFNEDİLDİ

Şehidin naaşı Hacımusa köyü Herkime Mahallesi’ne defnedilmek üzere yola çıktı.Şehidin cenazesi önce satın aldığı eve götürüldü. Vasiyeti yerine getirilen şehidin naaşı bir süre evde bekletildikten sonra evin yakınındaki mezarlığa defnedildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc. Rahmet Eylesin . ALLAH şehidin ailesine sabırlar versin... :(
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'yı sallayan Türkiye açıklaması: Kendimizi bir Türk milleti olarak görüyoruz
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama