300 bin polisin kimliği değişti, bundan sonra...

Emniyet Genel Müdürlüğü 300 bin polisin kimliğini değiştirdi. Polikarbon malzemeden yapılan yeni kimlikler taklit edilemeyecek.

300 bin polisin kimliği değişti, bundan sonra...
300 bin polisin kimliği değişti, bundan sonra...
GİRİŞ 03.05.2016 13:58 GÜNCELLEME 03.05.2016 13:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçen yıl, Emniyet Teşkilatı Personel Kimlik Kartları Yönetmeliğindeki değişikliğin ardından, emniyet mensuplarının da görüşü alınarak hazırlanan 300 bin yeni kimlik kartı, merkez ve taşra teşkilatındaki personele dağıtıldı. Polikarbon malzemeden ISO standartlarında üretilen yeni kimlik kartlarında taklit edilmesini zorlaştıran birçok güvenlik unsuru bulunuyor.

KIRMIZI RENKLE POLİS İBARESİ

Gri renkte hazırlanmış yeni kartların ön yüzünde, personelin karta özel yöntemlerle işlenmiş fotoğrafının yanında adı, soyadı, rütbesi ve sicil numarası yer alıyor. Kartın ön yüzünde büyük harflerle kırmızı renkli"POLİS" ibaresi bulunuyor. Bu ibarenin altında yine büyük harflerle Türkçe ve İngilizce olarak "Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Kimlik Kartı" ifadesi yer alıyor.

LAZER TEKNİĞİ İLE HAZIRLANDI

Lazer baskı tekniğiyle hazırlanan kartın sağında Türk Polis Teşkilatının arması yer alıyor. Arma, polis memurlarının kartlarında gri, rütbeli polislerin kartlarında ise sarı renkle kullanılıyor. Kartın solunda, armadaki çift başlı kartalın hologramı, ortada da 8 köşeli polis rozeti bulunuyor. Kartın zemininde de polis teşkilatının arması yer alıyor.

TABANCASININ MARKASI DA YER ALACAK

Kredi kartı büyüklüğündeki kartın arka yüzünün zemininde de polis teşkilatının arması kullanılıyor. Arka yüzde "T.C. Polis Kimlik Kartı"ifadesinin altında personelin doğum yeri ve tarihi, anne ve baba adı, kan grubu ile tabancasının markası ve seri numarası bulunuyor.

NE KIRILIYOR NEDE BİLGİLER SİLİNEBİLİYOR

Personelin kimlik numarası ile kartın seri numarası da kartın arka yüzünde yer alıyor. Kartın arka yüzünde sağ alt köşede personelin kimliğine ilişkin bilgilerin yer aldığı kare kod bulunuyor.  Üretildiği malzemeden dolayı kırılmaz özelliğe sahip karttaki bilgiler silinemiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hakkı 7 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun güle güle kullansınlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Alçakça anlaşmayı duyurdu!