New York Times Türkiye'yi bölen haritayı yayınladı

Dünyaca ünlü New York Times gazetesi, dönemin ABD Başkanı tarafından hazırlanan Syket-Picot'un alternatifi haritayı yeniden gündeme getirdi.

New York Times Türkiye'yi bölen haritayı yayınladı
New York Times Türkiye'yi bölen haritayı yayınladı
GİRİŞ 16.05.2016 12:40 GÜNCELLEME 16.05.2016 12:47
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

New York Times gazetesi, Osmanlı topraklarının paylaşılmasını öngören Sykes-Picot Anlaşması'nın 100. yıldönümünde arşivden yeni bir harita çıkardı. Buna göre harita İngiltere ve Fransa'nın hazırladığı Sykes-Picot'un bir alternatifi.

ORTADOĞU HARİTASI BU ŞEKİLDE ÇİZİLSEYDİ...

Haberde dönemin ABD Başkanı Woodrow Wilson tarafından hazırlatılan haritayla birlikte,"1920'lerde sınırlar bu şekilde çizilseydi Ortadoğu kurtarılabilir miydi?" sorusu da yer aldı.

Wilson tarafından işadamı Charles Crane ve din bilimci Henry King'e talimat verilmesinin ardından çizilen haritada, Osmanlı'nın Constantinopolitan State, Smyrna, Kürdistan, Ermenistan, Mezopotamya, Suriye ve Türkiye olarak parçalara ayrıldığı görülüyor.

YORUMLAR 138
  • Gokturk 7 yıl önce Şikayet Et
    Yiyosa gelin alın la
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizde amerikayi bölüp parcalayan haritaları hergün dünya medyasına servis edelim. Kizilderilere inkalara azteklere mayalara ve 17 Kızılderili kabilesine zorla afrikadan gerilen ve çalıştırılan zulmun herturunu yaşamış insanlar için soykirim tazminat toprak isteyelim tarihlerini hergün hatirlatalim
    Cevapla
  • ilginc 7 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldi yahudi lerin helakina
    Cevapla
  • Ebubekir 7 yıl önce Şikayet Et
    Kimin ne söylediği, ne yaptığı, ne yapmak istediği önemli değil, onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Yeter ki biz Allah'ın istediği yaşayalım, onların korkusu işte bu Çanakkale ruhu.
    Cevapla
  • zekeriya 7 yıl önce Şikayet Et
    onlar cizeler cünkü ezeli düsmanlarimizin basinda geliyorlar. orta dogunun kangölü olmasinda ve dünyada müslüman topraklarinda ki akan kanlarin tümünden sorumludurlar cünkü onlar israilin destekcisidir. pkk pyd isit hepsi onlarin ürünü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber