Kürtler tepkili:Gençlerimizin Rakka'da ne işi var?

Suriye’deki savaşta adeta Esed'in kuklası haline gelen PYD ülkedeki Kürt oluşumların tepkisini çekti.

Kürtler tepkili:Gençlerimizin Rakka'da ne işi var?
Kürtler tepkili:Gençlerimizin Rakka'da ne işi var?
GİRİŞ 14.06.2016 10:25 GÜNCELLEME 14.06.2016 10:25

Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği Başkanı Abdülaziz Tammo, PKK’nın Suriye kolu PYD hakkında sert açıklamalarda bulundu. Tammo, PYD’nin ‘Kürtler için bir şeyler yapıyoruz’ diyerek gençleri kandırdığına dikkat çekti ve oluşumun Esed ve işbirlikçilerinin bir oyuncağı haline geldiğini aktardı.  

KÜRT GENÇLERİN AKLINI ÇELMEYE ÇALIŞIYOR

Suriye rejiminin halen Haseke ve Kamışlı dahil ülkenin her bölgesinde bulunduğunu aktaran Başkan Tammo, “PYD şu anda kim ne isterse ve ne kadar verirse bir taşeron gibi çalışıyor. Ana unsur PKK’ya kim para veriyorsa onlar da PYD’ye emir veriyor ve gençlerimiz de ölüyor. Dolayısıyla Suriyeli Kürtlerin eğitilip bilinçlendirilmesi lazım. Örgüt şimdi de Menbic’teki Kürt gençlerin aklını çelmeye çalışıyor. Esed rejmi, İran ve Rusya da PYD’yi elindeki bir kart gibi istediği yere gönderiyor. PYD adeta bir maşa gibi kullanılıyor” diye konuştu.

KÜRTLERİN  MENBİC’TE RAKKA'DA NE İŞİ VAR?

PYD’nin, Suriyeli Kürtlerin yaşamadığı bölgelerde savaşmasını bir oyun olarak değerlendiren Tammo, örgütün Menbic ve Rakka’ya yönelmesine de anlam veremediklerinin altını çizdi. Esed ile PYD’nin Suriye halkına karşı savaştığını anlatan Tammo, “Bütün bunlar Rusya ve rejimin oyunudur. Bizim gençlerimiz neden Menbic veya Rakka’da ölecek, buna gerek var” dedi. Tammo, ayrıca “Bağımsız Kürt Rabıtası” olarak da adlandırdıkları derneklerinin Suriyeli Kürtlerin sesi olmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

ESED PYD’Yİ KULLANDI

Terör örgütü PYD’nin Suriye’deki ilerleyişinin arkasındaki gerekçelere dikkati çeken Tammo, “PYD’ye bu fırsatı Suriye rejimi verdi. Onlara bütün bölgeleri ve silah depolarını açtı. Esed rejimi eylemlerde halkın sokağa çıkmasını engellemek için PYD’yi kullandı. Daha sonra sivilleri ve farklı etnik grupta rejime karşı çıkan insanları öldürdüler. O yüzden PYD sahada gözüküyor, rejimin silahıyla mücadele ediyor. Dolayısıyla PYD, Kürt halkını temsil etmiyor” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak