Alperen Ocakları'ndan LGBT açıklaması! - LGBT'nin açılımı nedir?

LGBT'nin 2003'ten beri her yıl düzenledikleri geleneksel yürüyüşlerinin bu sene Mübarek Ramazan Ayı'na denk geliyor olması sebebiyle, doğal olarak muhafazakar kesimden bu duruma karşı çok sert tepkiler gelmeye başladı. Bu doğrultuda Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, 26 Haziran'da yapılacağı duyurulan LGBT'li 'onur' yürüyüşüne engel olacaklarını açıkladı. işte bu Alperen Ocakları'nın o açıklaması ve LGBT nedir? sorusunun yanıtı haber7.com'da..

Alperen Ocakları'ndan LGBT açıklaması! - LGBT'nin açılımı nedir?
Alperen Ocakları'ndan LGBT açıklaması! - LGBT'nin açılımı nedir?
GİRİŞ 16.06.2016 14:28 GÜNCELLEME 16.06.2016 14:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

LGBT'nin her yıl düzenledikleri geleneksel yürüyüşlerinin bu sene Mübarek Ramazan Ayı'na denk geliyor olması sebebiyle, doğal olarak muhafazakar kesimden bu duruma karşı çok sert tepkiler gelmeye başladı. Bu doğrultuda Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, 26 Haziran'da yapılacağı duyurulan LGBT'li  'onur' yürüyüşüne engel olacaklarını açıkladı. işte o Alperen Ocakları'nın LGBT açıklaması ve LGBT nedir? sorusunun yanıtı haber7.com'da..

ALPEREN OCAKLARI'NIN EN SON AÇIKLAMASI

"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" diyerek 26 Haziran'da yapılacak 'LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne karşı çıkan Alperen Ocakları Başkanı Kürşat Mican, "Biz devleti uyardık, elimizde sopalarla yürüyüşe katılanları döveceğimizi söylemedik" dedi.

ABD'nin Orlanda şehrinde eşcinsellerin gittiği bir barda 49 kişinin öldürülmesinin ardından İstanbul'da LBGTİ bireylerin düzenleyeceği yürüyüşe ilgi daha da arttı. Hükümet, yürüyüşe izin verilip verilmeyeceğine ilişkin soruları yanıtlarken topu Valiliğe attı. Valilik ise henüz bir açıklama yapmış değil ama Alperen Ocakları'ndan tehdit dolu bir itiraz geldi.

Alperen Ocakları Başkanı Kürşat Mican, basın toplantısı düzenleyerek o yürüyüşü yaptırmayacaklarını, Ramazan ayında yarı çıplak bir vaziyette düzenlenecek yürüyüşün dini değerlere saldırı anlamı taşıyacağını söyledi. Sonra da dikkat çeken şu cümleyi kullandı:" Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir."

Sözleri birçok sivil toplum örgütünden ve CHP’den tepki alan Kürşat Mican, RS FM'e konuştu, "Fiili bir müdahaleyi kastetmedik" dedi.

'Dini değerlerimizin dikkate alınmasını istiyoruz diyen Mican, şunları söyledi: "Daha önce bu grubu uyardık, arkadaşları uyardık, temsilciler gönderdik. Biz Müslüman Türk milletiyiz, halkımızın yüzde 99’u Müslüman. Doğru, hoşgörü içinde yaşamalıyız ama bizim dini değerlerimizi yok sayarak, bizi hiçe sayarak bu yürüyüş yapılamaz.

Biz, yarı çıplak şekilde ellerinde içki şişeleriyle birlikte ecdadımızın kanlarıyla sulanmış mübarek şehirde, kutlu şehirde böyle dolaşmalarını istemiyoruz. Biraz hukuk dışına çıkıyor gibi görünüyor ama hukuk dışına çıkılıyor diye algılamayın bunu. Ziya Paşa’nın sözlerini hatırlatırken bir tehdit yok. Bizim orada olacağımızı tepkili olacağımızı yürütmeyeceğimizi söylüyoruz.

Onlar on bin kişi ise biz de on bin kişi orada olacağız, o koridoru kapatacağız, oturma eylemi yapacağız ve yürütmeyeceğiz. Onlar bize tepki gösterirse biz de tepki göstereceğiz. Ben gidelim Taksim’e sopalarla kovalayalım demiyorum. Bu cümleyi elinde sopa olarak algılamamak lazım, bir tepki olarak algılamak lazım."

'ONLAR BİZİM İNANÇLARIMIZA SAYGI DUYMUYORSA BİZ NEDEN DUYALIM?'

Elinde içki şişesi ile yarı çıplak yürümeyecekler sözlerini ısrarla tekrarlayan Mican, açıklamalarının devlete bir çağrı olduğunu söyledi.

Mican, "O zaman devlet şöyle bir önlem alsın, çağrı yapıyoruz, devlet ne yapacak, diyecek ki; yarı çıplak yürümeyecek, elinde içki şişesi olmayacak, böyle olursa istediği yerde yürüsün. Biz toplumun bir ferdiyiz, bizim fertler olarak o tür yaşantıya o görüntüye tepkimiz bu. Böylece bir dahaki sefere yapacakları zaman diyecekler ki biz bu halkın tepkisini çektik, onların da değerleri var saygı duymamız gerekir, eğer değerlerimize saygı duymuyorlarsa biz onların inandıklarına niye saygı duyalım. Bizim saygı duymamızı beklemesinler" diye konuştu.

Kolluk güçlerinin görevini üstlenmek diye bir niyetlerinin olmadığını tekrarlayan Kürşat Mican’a göre, devlet izin meselesini düşünürken kendi tepkilerini de göz önünde bulunduracak.

DÜN NELER OLMUŞTU?

Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Mican, "Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz" dedi.

LGBT'nin (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel) 2003'ten beri her yıl haziran ayının son haftasında düzenlediği "Onur yürüyüşü" Ramazan ayına denk gelince tartışmaları da beraberinde getirdi.

Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, Üsküdar'da bulunan il binasında saat 22.30'da bir basın toplantısı düzenleyerek 26 Haziran'da yapılacağı duyurulan LGBT'nin onur yürüyüşüne engel olacaklarını açıkladı.

"AHLAKSIZLIKLARIN ÖZENDİRİLMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Yanında bir grup Alperen Ocakları üyesi olduğu basın toplantısında konuşan Kürşat Mican, LGBT'lilerin Taksim'de yapacakları yürüyüşün milli değerlere aykırı mahiyette olduğuna dikkat çekerek "İsmi onur yürüyüşü olan ama aslı ahlaksızlık olan ve toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Recep, Şaban ve Ramazan gibi mübarek Kabul ettiğimiz ayları dillerine dolayarak komiklik yapmaya çalışanlara uyarımız, böyle fantezilerle milletimizin hassasiyetlerini dillerine dolayarak terbiyesizliğe soyunmasınlar. Manevi değerlerimizi alaya alarak had ve hudutlarını aşanlara Ziya Paşa'nın 'Nush ile uslanmayanı etmeli tektir tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir.' Veciz beytini hatırlatırız. Yürüyüşün tertiplenmesine sadece hoşgörü nazarıyla bakarak toplumsal yozlaşmanın ve ahlaki çöküntünün kızlarımıza, oğullarımıza alternatif harflerle yeni cinsiyetler türetilmesine mahal verilmemelidir. Bu, kimsenin özel hayatına yapılan bir tepki değildir. İyiliği emretmek kötülükten nehy etmektir." dedi.

"ASKİ TAKTİRDE TEPKİMİZ ÇOK NET OLACAK, HER ŞEYİ GÖZE ALDIK"

Kürşat Mican sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ahlaksızlığa ve pervasızlığa izin veren, yön tayin eden, kulaklarını tıkayan, gözlerini kapayan sayın devlet yetkilileri sizleri, bu ahlaksızlığa son vermek için göreve davet ediyoruz. Aksi taktirde derin milletin temsilcileri olan Alperen Ocakları olarak, ecdadımızın ağır bedeller ödeyerek bizlere miras bıraktığı bu topraklarda ahlaksızların fantezi yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Aksi taktirde tepkimiz çok net ve sert olacaktır. Mübarek bir ayda hep aynı şeyleri yapıyorlar. Değerlerimiz hiçe sayarak alay edercesine bizimle dalga geçiyorlar. Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz. Bir yerde toplanıp ne yaparlarsa yapsınlar ama mübarek ramazan ayında çırılçıplak bir vaziyette ülkemizin mukaddes topraklarında bu şekilde yürümelerini asla istemiyoruz. Devletimizin de milli değerleri gözününde bulundurarak buna dur demesi gerekiyor. Çünkü bu normal bir özgürlük değil. Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz."

LGBT O AÇIKLAMAYLA AYNI SAATDE İZMİR'DE ORLANDOYU ANDI

ABD'nin Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda 49 kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

Bu saldırı İzmir'de protesto edilirken, Alperen Ocaklarından, 26 Haziran'da İstanbul'da düzenleneceği duyurulan LGBT onur yürüyüşünün engelleneceği yönünde bir açıklama geldi.



İzmir'de, Siyah Pembe Üçgen Derneği üyeleri, Alsancak Vapur İskelesi önünde saat 20.30'da toplandı.

Dernek üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, Orlando'da düzenlenen saldırıyı düzenledikleri eylemle kınadı. LGBT bağrağı açan grup, ölenler anısına mum yakarak yarım saat boyunca oturma eylemi yaptı. Grup eylemin ardından olaysız olarak dağıldı. 

LGBT NEDİR?

Açılımı lezbiyen, gay, biseksüel ve transeksüel anlamına gelen LGBT ifadesi, 1900'lü yıllardan itibaren kullanılmaya başlamıştır. 

LGBT, bir dönem GLBTT şeklinde kullanılmış, fakat lezbiyenlerin toplum içerisinde yok sayılıyor olması sebebiyle tekrardan LGBT olarak anılmaya başlanmıştır.

Bu akımın kökeni Avrupadır. İlk çağlara, M.Ö 2000-3000'lere kadar uzanan LGBT harekatı,  o dönemlerdeki eserlere de yansıyarak bu konuda günümüze ışık tutmayı başarmıştır. Hıristiyanlığın eşcinselliği yasaklamasına karşın, Batı ülkelerinde de ortaçağ boyunca eşcinsel ilişkilerin, çok yaygın olmamakla birlikte, sürdüğü bilinmektedir. Papa ve kardinallerin yasakları, mahkeme kararları ve infazlar bu yasaklara karşın LGBT'ler arasında cinsel ilişkinin sürdürdüğünü kanıtlamaktadır. 

Avrupa'da eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılması Fransız Devrimi'yle dine dayalı tüm suç ve cezaların kaldırılmasıyla olmuştur. 1810 yılında Fransız imparatoru Napoleon medeni kanunu yürürlüğe koyduğunda bu uygulamadan vazgeçmemiştir. 19. yüzyılda Hollanda, İspanya, Portekiz, Bavyera ve İtalya gibi ülkelerin Napoleon yasalarını kabul etmeside bu ülkelerde de eşcinsellik suç olmaktan çıkmıştır.

 

 

YORUMLAR 5
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    gaylık oğlanlık sadece cinsiyet meselesi değil kişilik meselesidir siz önce ocaklardaki beyni gay laşmış duruşu oğlanlanmış kalbi kah peleşmiş üyelerinize de bi bakın evet bu yürüyüşe karşıyım olmaması lazım ayıptır yeni nesil gençleri bu tuzaklarla hem müslümanlıktan hem türklükten uzaklaştırmak gayeniz ama basaramassınız
    Cevapla
  • Efes 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte 21.yuzyılın geri kalmış cahil toplumundan örnekler..asıl devlet yetkilileri bu tür insancıklara müsade etmemeli Türkiye muz cumhuriyeti değil önüne gelen üç beş serserinin kurduğı mazisi 5 yıl bili geçmeyen bu terör örgütünün tehditlerine devlet yetkilileri dur demeli aksi takdirde soyları tükenecek korumaya alın
    Cevapla
  • Atıf 7 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah onların bir halt yiyeceği yok eğer çok meraklı isen sen git gereğini yap bakalım gereği neymiş görelim!!!
    Cevapla
  • Abdullah64 7 yıl önce Şikayet Et
    Gereğini yapın aslanlarım!
    Cevapla
  • Halil 7 yıl önce Şikayet Et
    Alperen lere helal olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Adana'da başıboş köpek sürüsü yaşlı kadını parçaladı