Üniversite eczanesine baskının perde arkası

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’ni kana bulayan saldırının perde arkasında yaşananlara dair çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

GİRİŞ 25.06.2016 06:58 GÜNCELLEME 25.06.2016 09:11
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İddiaya göre, 4 kişinin hayatını kaybettiği olaya giden süreç şöyle gelişti: Hastanenin fizik tedavi bölümünde yer alan eczanede teknisyen olarak çalışan 43 yaşındaki Enver Türkmen, mesai arkadaşları eczacılar İlknur Yüce (50), Hikmet Türk (49), Gürsu Ulaşan (53) ve Özler Kiriş (34) tarafından yolsuzluk yaptığı iddiasıyla hastane yönetimine şikâyet edildi. Türkmen hakkında soruşturma başlatıldı.

Söz konusu kişiler, bir süre sonra tehdit edildikleri iddiasıyla Türkmen hakkında savcılığa yeni bir şikâyette bulundu.

TAYİNİ ÇIKTI

Türkmen’in dün Cebeci Hastanesi’nden İbn-i Sina Hastanesi’ne tayini çıktı. İddialara göre bu durumu gururuna yediremeyen Enver Türkmen, “Gidersem yolsuzluğu kabul etmiş olurum” diyerek arkadaşlarından özür dilemelerini istedi.Hastane yönetiminden de tayininin iptal edilmesini talep etti.

Bir süre ortadan kaybolan Türkmen, hastaneye döndüğünde ruhsatlı tabancasıyla hakkında şikâyette bulunan eczacı arkadaşlarına kurşun yağdırdı. Özler Kiriş, Gürsu Ulaşan, İlknur Yüce olay yerinde hayatını kaybederken, Hikmet Türk hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay sonrasında silahıyla birlikte yakalanan saldırgan, emniyette verdiği ilk ifadesinde, arkadaşlarının kendisini hırsızlıkla suçladığını belirterek cinayetleri kabul etti.

‘'KENDİ SUÇLARINI ÜZERİME YIKMAYA ÇALIŞIYOR OLABİLİRLER''

Türkmen’in, adını vermek istemeyen bir mesai arkadaşı olayı şöyle anlattı: “Enver, sürekli arkadaşlarına giderek kendisini şikâyet eden kişinin kim olduğunu sordu. Sonra da ‘Ben size ne yaptım? Benden ne istiyorsunuz? Aklandığım halde benimle hâlâ neden uğraşıyorsunuz’ diyerek hastaneden uzaklaştı.

Çok geçmeden kötü haberi aldık. Kimseye zarar verecek biri değildi, inanmakta güçlük çekiyoruz.” Türkmen’in yakın arkadaşlarına sürekli, “Benimle bu kadar uğraşmalarının altında bir şey olabilir, kendi suçlarını benim üzerime yıkmaya çalıştıklarından şüpheleniyorum” dediği de iddia edildi.

YORUMLAR 39
  • no comment 7 yıl önce Şikayet Et
    bu olay sadece bir adi cinayet olayı olarak görülmeyip,bu yolsuzluk olayınında üzerine gidilmelidir.bir insan cinnet geçirip adam öldürebiliyorsa bu iş de bir iş var demektir.
    Cevapla
  • milli 7 yıl önce Şikayet Et
    tukiyede acilen devlet memurlugu sisteminin degismesi lazim ben suna inaniyorumki turkiyenin her kurumunda rusvet yolsuzluk adamkayirma var cunku herkes hic bi is yapmadankazanmak istiyor daha gecen aylarda mke muduru rusvet alirken yakalandi yayakalanmayanlar ahlaksiz bi toplum olduk ama hepimiz elhamdullilah muslumaniz...
    Cevapla
  • doğruucu 7 yıl önce Şikayet Et
    iş yerlerinde kuyu kazma çok oluyor,eğer iftira gerçekse ki öyle gözüküyor .Adam temizlik yapmış
    Cevapla
  • Samii 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu sağlık sektöründe yaşanan yolsuzluklar aldı başını gitti el atılmazsa daha çok insanlar ölecek.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    bildigini anlat ozaman
    Cevapla
  • Hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Iyimi oldu desem olmadimi desem, Allah ücününde yargisi baslamistir bile vah vah, ötekide biraz icerde tatil yapsin, oda gidecek bir gün o mahkemeye.Elhamdülillah tek olan hak Allah iyiki var yoksa isimiz nice olurdu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...