İsrail basınında 'Erdoğan' yalanı!

Haber7 yazarı Taha Dağlı İsrail basınında Türkiye ile ilgili çıkan haberin yalan olduğunu köşesinde yazdı.

İsrail basınında 'Erdoğan' yalanı!
İsrail basınında 'Erdoğan' yalanı!
GİRİŞ 25.06.2016 10:21 GÜNCELLEME 25.06.2016 20:23
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı, İsrail gazetesi Jerusalem Post’ta yayınlanan “Türkiye Gazze şartını kaldırdı” başlıklı haberin asılsız olduğunu, zaten Hamas'ın Türkiye'de ofisinin bulunmadığını açıkladı.

İşte Dağlı'nın yazısından satırbaşları:

İsrail gazetesi Jerusalem Post’ta bir haber yayınlandı. “Türkiye Gazze şartını kaldırdı” başlıklı bir haberdi.

Tam da İsrail-Türkiye arasındaki normalleşme sürecinde sona gelinmişken, tam da bu anlaşmanın en zor şartı olan Gazze-Hamas bilmecesi Türkiye adına çözüme ulaşmaktayken, bu haber yayınlandı.

İsrailliler dediler ki, “Türkiye, Gazze şartını kaldırdı” yani “Gazze’yi sattı”.

Peki kim demiş bunu. İsmini açıklamayan bir Hamas yetkilisi, İngiltere merkezli Rai al Youm adlı Arap gazetesine verdiği röportajda böyle söylemiş.

Hatta o isimsiz Hamaslı şu ifadeleri kullanmış, “Erdoğan Hamas yönetimine bir açıklama yaptı, Türkiye’nin Gazze için elinden geleni yaptığını ama ablukanın kaldırılmasının İsrail tarafından reddedildiğini söyledi, Erdoğan bundan sonra Gazze koşulu olmadan İsrail’le ilişkilere devam edecekmiş”.

Kim olduğu belirtilmeyen Hamas yetkilisinin İngiltere’de yayınlanan bir Arap gazetesine verdiği röportaj, İsrail’de Jerusalem Post gazetesinde büyük bir haber oldu.

Neden olmasın ki, İsrail Türkiye’nin özür, tazminat ve Gazze şartlarını kabul etmişken, birileri çıkıp diyor ki, “Erdoğan Gazze şartını geri çekti”.

Hemen araştırmaya başladım. Kimmiş bu Hamaslı yetkili, böyle birisi gerçekten var mı, varsa neden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzından yalan söylüyor, diye.

YETKİLİLER YALANLADI

Kısa sürede bilgilere ulaştım. Öncelikle, bu haberin doğru olup olmadığını sordum, Hamaslı arkadaşlara, hepsinden peş peşe yanıtlar geldi, “yalan” diye.

Ardından Hamas’ın bu işe nasıl karıştırıldığını araştırdım. Karşıma Hamas Lideri Halit Meşal’in açıklamaları geldi. İsrail gazetesindeki haberi, Meşal bizzat yalanlıyordu. Türkiye’nin Gazze şartını sonuna kadar kullanıp, ablukayı kırmak için İsrail’e karşı verdiği mücadeleyi anlatıyordu.

Yani durum böyleyken, Hamas yönetimi, Türkiye’nin Gazze adına yaptıklarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a müteşekkirken, birileri çıkıp Erdoğan’ın ağzından “Hamas’ı da Gazze’yi de sattık” diyecek kadar alçalabiliyor.

Peki bunları neden yapıyorlar?

İsrail, Türkiye ile barışmak için hiç kimseye vermediği tavizleri verdi.
Özür diledi, tazminat ödemeyi kabul etti, Gazze ablukasını kaldırmaya “evet” dedi.

İsrail daha önce gemilerini batırdığı Amerikalılara, bunların üçte birini bile yapmamıştı. Yani Türkiye’den başka İsrail’e dünyada daha fazlasını yaptırabilen bir güç çıkmadı bugüne kadar.

TEK YOL HAMAS VE GAZZE

Durum böyleyken, İsrail kamuoyunun balansını düzenlemenin tek yolu Hamas ve Gazze üzerinden manipülasyon yapmaktan geçiyor.

İşte bu nedenle müzakerelerin gündeme geldiği geçen Kasım’dan bu yana İsrail gazeteleri ve Hürriyet, sürekli olarak “İsrail Türkiye’nin şartlarını kabul etti ama Türkiye de Hamas’ın ofislerini kapatacak, Hamas’ın faaliyetlerini yasaklayacak” diye haberler yapıyor.

HAMAS'IN OFİSİ YOK Kİ NEYİ KAPATSIN?

Bu haberleri yaparlarken de yalan söylüyorlar. Meseleye çok da vakıf olmadıklarından yalanları anında ortaya çıkıyor. Örnek olarak, Hamas’ın Türkiye’de ofisi falan yok ki, Türkiye nereyi kapatsın.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 34
  • cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    hala o yalancılarla anlaşma zemini arıyorsunuz ya Allah akıl fikir versin flistinlilerin ofisleri kalbimizde var hadi onları kapatın görelim
    Cevapla
  • kürtoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeş siyaset diye bişey var ya hiç duymadın mı?
    Cevapla
  • akıncı 7 yıl önce Şikayet Et
    kendini avutuyorlar
    Cevapla
  • vay be arkadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    bu arapları bir gün yahudileri kaşır ben diyim tavuk gibi keser boğazlarını bunlarda yine eskiden olduğu gibi osmanlıya yalvarırlar
    Cevapla
  • milli görüş 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlarin ofisi olmasına gerek yok. Tüm müslümanlar kardeştir ofise açmaya kapamaya gerek yok
    Cevapla
  • yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    ya neyi tartışıyosunuzki aynı hamas lideri trye gelince hdpkk ile görüşdü hemde defalarca üstüne bildiri yayınladı birde neymiş kürtlere baskıya son vercekmişiz birde bunlar şii düşündüğünüz gibi insanlar deil hizbullah yanlısı şii milisden farkı yok
    Cevapla
  • RUHİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne görüşmesi ne PKK sı kardeşim Bunları ilk defa senden duyuyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi