Biz mi ablukayı kabul ettik İsrail mi katliamları

Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmayı, İsrail’in Gazze ablukasını tanımak, meşrulaştırmakla eş tutan bir zihniyet çıktı ortaya.

Biz mi ablukayı kabul ettik İsrail mi katliamları
Biz mi ablukayı kabul ettik İsrail mi katliamları
GİRİŞ 28.06.2016 07:47 GÜNCELLEME 28.06.2016 10:56
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Haber7 yazarı Taha Dağlı, Türkiye ve İsrail arasında varılan mutabakat sonrası en çok tartışılan konu haline gelen 'Türkiye ablukayı kabul etti' söylemlerine tepki göstererek, anlaşma ile aslında İsrail'in yaptığı katliamları tarihinde ilk defa kabul ettiğini belirtti.

İşte Taha Dağlı'nın analizi;

Bu şuna benziyor, “Kudüs’e gitmek için İsrail’den vize almak gerekiyor, o halde Mescid-i Aksa’ya gitmek caiz değildir”.

Çünkü aynı zihniyet Diyanet İşleri Başkanlığı, umre programına Kudüs’ü dahil ettiğinde böyle söylüyordu.

Oysa durum bambaşka.
Bu anlaşmayla bir şeyleri kabul eden bir taraf varsa o da İsrail’dir.
Bugüne kadar binlerce katliam yapan İsrail, ilk kez suçunu kabul ediyor, özür diliyor ve tazminat ödüyor.

1967’de 6 gün savaşları sırasında tıpkı Mavi Marmara gibi uluslararası sulardayken Amerikan gemisi US Liberty, İsrail tarafından bombalandı, 34 kişi öldürüldü, 171 kişi yaralandı.

İsrail bu katliamı ört bas etti, tepki gelince “yanlışlıkla vurduk” dedi.
Oysa yanlışlıkla vurmalarına imkan yoktu çünkü geminin dört bir yanında kocaman ABD bayrakları asılıydı.

Üstelik saldırı yarım saatten fazla sürdü ve devam ederken de gemiden “bizi vurmayın Amerikalıyız, siviliz” yönünde uyarı mesajları geldi.

Yani bilinçli olarak kasten vuruldu o gemi.
Ama İsrail “yanlışlıkla oldu” diyerek geçiştirdi ve Amerika da bu açıklamayı kabul etti.

2003 yılında Amerikalı aktivist Rachel Corrie, Gazze’de İsrail buldozerinin önüne dikildi, ev yıkımlarını protesto etti. Operatör koltuğunda oturan İsrail askeri, buldozeri, 23 yaşındaki Amerikalı kızın üzerine sürdü, feci şekilde ezerek katletti.

Bu katliamın mahkemesi yıllarca sürdü, 2012’de sonuçlandı, askeri mahkeme, katliamı yapan askeri de emri veren ordu yetkililerini de suçsuz buldu.

Yani İsrail yıllardır şöyle diyor, “buraya gelirsen, benim kurallarıma karşı çıkarsan, seni öldürürüm, bundan dolayı da kimseye hesap vermem”.

İşte bu yaklaşımın sonu geldi, bu anlaşmayla.
İsrail katliamlarını kabul etti, suçunu itiraf etti.
Üstüne özür diledi, tazminat ödedi, ekmeğin bile sayıyla girdiği Gazze’ye yönelik ambargoyu Türkiye adına kaldırdı.

Türkiye’den başka İsrail’e bunları yaptırabilen bir güç bugüne kadar hiç çıkmadı.
Türkiye tek başına bu kadarını yaptırdı İsrail’e, Filistin davası diyen başka ülkeler varsa onlar da çıksın yarısını yaptırsın, o zaman Filistin sorunu çözülür.

İSRAİL AÇISINDAN NELER MEŞRULAŞIYOR?

İsrail bugüne kadar yüzlerce katliam yaptı, Amerikalıları bile öldürdü ama özür ya da tazminat hiç olmadı. Çünkü onların kırmızı çizgisi bu, suçunu asla kabul etmez, ederse arkası gelir ve gasp ettiği topraklardaki varlığı, işgali tehlikeye girer. Ancak İsrail bugün öyle bir noktaya geldi ki bu özrü dilemeyi ve tazminatı ödemeyi kabul etti. Asıl burada bir şeyleri kabul eden, resmileştiren taraf İsrail’dir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 30
  • eğitimci 7 yıl önce Şikayet Et
    İHH lı kardeşlerim, burada hamaset yapıp erdoğan'ı suçlayacağınıza anlaşmayla ilgili Hamas'ın açıklmasını okuyun. Neyin ne olduğunu göreceksiniz.
    Cevapla
  • ZAFER 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yönetmekle dernek yönetmenin farkı burada işte. Eğer bu anlaşmaları kabul etmeyenler devlet yönetmeyi biliyor olsalardı Sayın Erdoğan ve Sayın Yıldırımın yerinde onlar olurdu.
    Cevapla
  • raşit 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Arkadaşlar siz neyin derdindesiniz Savaşmi açalim.Peygamberimiz s.a.v de yahudilerle anlaşma yapti ama uydular ama uymadilar.Sonuçta buda Efendimizin bir uygulamasi.Türkiyenin baş parmağini uzatip Şartlar koşmasi ve bunlarinda büyük bir çoğunluğunu kabul ettirmesi israili kendi kamooyunda büyük bir prestij kaybina uğratmasi onlarin tüm yaptiklarina ortak olmak kabul etmek anlamina mi geliyor .Ağzi olan konusuyor işte gaza gelmiş millet .
    Cevapla
  • hanzala 7 yıl önce Şikayet Et
    peygaberimiz Müslüman katleden Yahudilerle anlaşma falan yapmadı. anlaşma yapıldığında Yahudiler Müslümanların kanına girmemişti. hayber tek bir Müslümanın kanı için fethedildi. peygambere iftira atacak kıvama geldiyseniz yapacak bi şey yok zaten
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir kıvırma. olayları bu kadar ancak bir müslüman çarpıtabilir.
    Cevapla
  • okyay 7 yıl önce Şikayet Et
    eleştiri oldu mu hemen paralel de gitsin
    Cevapla
  • burhan 7 yıl önce Şikayet Et
    İnlerinize gireceğiz sizin inlerinize. Anladın sen onu.
    Cevapla
  • user 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet çok güzel kıvırmışlar. Anlaşma yapılmasın filistin'deki birçok insana gıda , barınma ve sağlık yardımı yapılmasın. Nasılsa ahmet rahat ahmet ne bilsin cocuğu açlıktan ölen babanın acısını, evsiz kalan annenin çaresizliğini, doktora gidemediği için ölen çocukları nereden bilecek yaşamamış. Anlaşma olmasaydı da bakın filistine yardım etmiyorlar derdi bu zihniyet.
    Cevapla
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    bu Anlasmanin faydasini birde filistinlilere sorun. oyle muhalefet edin. he israile faydasi varmi elbette var. Niye kabul etsin sartlari ama hep bu tarafdan bakilamaz.dunyada kimden ozur diledi israil muhalefet edenlerin filistinliler icin cozumu var mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi