12 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

Siirt'te, il merkezi, Eruh, Tillo ve Pervari ilçelerinde 12 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi.

12 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi
12 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi
GİRİŞ 01.07.2016 06:11 GÜNCELLEME 01.07.2016 07:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, il merkezi, Eruh, Tillo ve Pervari ilçelerinde 12 bölgenin 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek amacıyla ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alınmaktadır. Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla: 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11 maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesine istinaden; bahse konu bölgelere gidilebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkur bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 15 gün süreyle 3 Temmuz (dahil) - 17 Temmuz (dahil) 2016 tarihleri arasında 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından bu alanlara girmesi yasaklanmıştır."

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLEN YERLER ŞÖYLE

Merkez Ekmekçiler Köyü kırsalı

Eruh İlçesi Okçular, Yanıkses, Görendoruk, Kuşdalı, Bilgili ve Yeniçizmeli köyleri kırsalı ile Çaçidağı mevkii

Tillo İlçesi Akyayla Köyü kırsalı

Pervari İlçesi Palamutlu ve Tosunlar Köyü güneyi ile Doğanca Köyü'nün batı kırsalı.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    7 haziran seçimlerinden sonra akp tek başına gelmezse terör gelir. 90lı yıllardaki OHAL bölgeleri gelir. bilboardlarda "OHAL kalktı özgürce gezeiliyorum" sloganlasrı atanlar şimdi nerdeler? ne farkınız var ozamanki koalisyonlardan?
    Cevapla
  • cem 7 yıl önce Şikayet Et
    bakın akıllı insan şu olayı kürt türk diye ayırmaz. yapan haindir terörü
    Cevapla
  • mmed 7 yıl önce Şikayet Et
    waaay tillo da var. Oktay yan gelip yatacağına oralara çeki düzen vermeye katkı verse nasıl olur
    Cevapla
  • haksöz 7 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş ve muallim yorumcularına cevaben; kürtler bu ülkenin asli unsurlarıdır. 1041 yılından öncede burada yaşıyorlardı sonrada. şuanda siz ikinizin bu yorumları bölücülüktür, vatana ihanettir. sıkı yönetime gelince devlet o kadar aciz miki 3, 5 bin kişi yüzünden kendi halkına zülmü reva görsün. zira geçenlerde bizim tarihimizde zülüm yoktur denmişti. o yüzden efendiler mademki devleti aliyeyi düşünüyorsunuz ona göre şekil alın. bu memleket ne türkün ne kürdün. içinde yaşamayı bilen herkesindir.
    Cevapla
  • Muallim 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet diyorki Ey Kürtler bu size bir uyarı! Eğer bu pkaka belasını bitiremezsek gerekirse doguda sıkı yönetimi getiririz ona göre. Sıkı yonetim gelirse ne mi olur? Her yerde muhatabın silahlı askerler olur. Sonra başlasın İstanbula göç...
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    istanbula göç yok.doğru kuzey ırağa göç. geldikleri yere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı