Bayram dönüşü İstanbul yol durumu! 10.07.2016 - İBB Trafik yoğunluğu

10.07.2016 güncel İBB Trafik yoğunluğu, Bayram dönüşü İstanbul yol durumu yani trafik yoğunluk durumu haberimizde.. Malum Mübarek Ramazan Bayramı tatili bitti insanlarımız dönüş için yollara düştü. Ancak böyle dönemlerde toplu, plansız ve aniden yollara çıkma söz konusu olunca, trafiğin kilitlendiği bu dönüşler ne yazık ki vatandaşlar için işkenceye dönüşebiliyor.. İşte bayram dönüşü İstanbul trafiği yol durumu, en güncel verilerle özellikle İstanbul giriş tarafı, Kocaeli, Gebze, Topçular, Bolu ve Çanakkale taraflarından dönüşler için yol durumu haber7.com'da..

Bayram dönüşü İstanbul yol durumu! 10.07.2016 - İBB Trafik yoğunluğu
Bayram dönüşü İstanbul yol durumu! 10.07.2016 - İBB Trafik yoğunluğu
GİRİŞ 11.07.2016 09:02 GÜNCELLEME 11.07.2016 09:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

10.07.2016 güncel İBB Trafik, Bayram dönüşü İstanbul trafik yoğunluk durumu yani yol durumu haberimizde.. Malum Mübarek Ramazan Bayramı tatili bitti insanlarımız dönüş için yollara düştü. Ancak böyle dönemlerde toplu, plansız ve aniden yollara çıkma söz konusu olunca, trafiğin kilitlendiği bu dönüşler, ne yazık ki vatandaşlar için işkenceye dönüşebiliyor.. İşte Bayram dönüşü İstanbul trafik yoğunluk durumu yani yol durumu, en güncel verilerle özellikle İstanbul giriş tarafı, Kocaeli, Gebze, Topçular, Bolu ve Çanakkale'de taraflarından dönüşler için yol durumu haber7.com'da.

BAYRAM DÖNÜŞÜ İSTANBUL YOL TRAFİĞİNİ ANLIK GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAYRAM DÖNÜŞÜ İSTANBUL YOL DURUMU 10.07.2016 SAAT 09:20 İTİBARİ İLE

Tatillerini geçirmek üzere Bursa, Balıkesir ve Ege Bölgesi'ne giden İstanbullular, dönüş yolunda da Osmangazi Köprüsü'nde yoğunluk oluşturdu. 

Yalova istikametini kullanarak köprüye ulaşmak isteyen sürücüler, otoyolun Altınova girişinde yaklaşık 10 kilometrelik bir kuyruğa neden oldu. 

BURSA'DA 30 KİLOMETRELİK KUYRUK

Bayram tatilini Bursa dışında geçirenlerin bazıları dönüşe geçti, Karacabey-Bursa karayolundaki trafikte yoğunluk yaşandı. 

Bursa'yı, İzmir ve Balıkesir'in Edremit ilçesi gibi turizm merkezlerine bağlayan Karacabey-Bursa karayolunda, tatil dönüşü gece trafiği yoğunluğu yaşandı.

Araç kuyruğu yaklaşık 30 kilometreyi buldu. Trafik polisleri ve jandarma ekiplerinin kontrolündeki araç kuyruğu, zaman zaman trafiği durma noktasına getirdi.

ÇANAKKALE'DE FERİBOT KUYRUĞU

Ramazan Bayramı tatili için başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki illerden Ege ve Akdeniz'e gidenlerin dönüş yolculuğu başladı. Erken yollara düşenler, Çanakkale Feribot İskelesi'nde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ege ve Akdeniz tatil bölgelerinden Trakya ve İstanbul'a dönüş yapan tatilciler, Çanakkale Feribot İskelesi'nde uzun kuyruklar oluşturdu. Çanakkale'den Eceabat ve Kilitbahir'e geçişlerde araç kuyruğu, iskeledeki araç depolama alanının dolması üzerine Demircioğlu Caddesi'ne taştı. 

Uzun kuyruklar oluşturan araçlar nedeniyle şehir içindeki trafiği de olumsuz etkilendi. Araç kuyruğu 1 kilometreyi buldu. Havanın da sıcak olması nedeniyle araç içerisindeki bazı sürücü ve yolcular, çareyi aşağı inip gölge yerlerde oturarak serinlemekte buldu.

Boğazda yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hattında saatsiz sefer yaparak, oluşan araç kuyruğunu azatmaya çalışıyor.

YALOVA SAKİN

Yalova’da Ramazan Bayramı’nın sona ermesiyle birlikte karayolunda yer yer yoğunluklar oluşmaya başladı. Bayram dönüşünde Osmangazi Köprüsü’nün ücretsiz trafiğe açılması nedeniyle Yalova-İzmit ve Yalova-Bursa karayolunda trafik yoğunluğu oluşmadı.

Ramazan Bayramı Tatili'ni yapan ve dönüşe geçen tatilcilerin büyük bölümünün tercihi yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılan ve bayram boyunca geçişlere ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü oldu. 

Yoğunluğun fazla olmadığı dönüşte gün içersinde sakinlik gözlenirken İDO’ya ait Yalova’daki Topçular Feribot İskelesi’nde ise bu kez bilindik manzaralar görülmedi. Geçen yıl kurban bayramında 3 bin 250 sefer yapıp 230 bin araç ve 3 milyon yolcu taşımayı hedefleyen İDO'nun Topcular İskelesi'ndeki istif alananın boş olması gemilerin ise 20 dakikada bir sadece 5-6 araç ile sefer yapması dikkat çekti.

Yalova Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Ekipleri’nin de görev aldığı Osmangazi Köprüsü’nde akıcı bir yoğunluk olduğu gözlemlendi. Tatilciler, bayramda olduğu gibi dönüşte de yine Osmangazi Köprüsü’nü kullanarak körfezi karşıdan karşıya geçti. Köprüdeki ücretsiz geçişler, 11 Temmuz pazartesi günü saat 07.00’ye kadar sürecek.

BAYRAM DÖNÜŞÜ ÇİLESİ BAŞLADI

Bayram tatilini geçirmek için İstanbul'dan ayrılarak memleketlerine giden vatandaşların dönüş çilesi erken başladı.
Ramazan Bayramı'nda verilen 9 günlük tatili için İstanbul'dan Anadolu şehirlerine giden tatilcilerin dönüş çilesi erken başladı. Bayramın 3. gününde trafiğe kalmamak için İstanbul'a dönüş yoluna giren tatilciler, TEM otoyolu Kocaeli kesiminde uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu. Bayram trafiğinin kilit noktalarından olan TEM otoyolu İzmit Bekirdere viyadüğü ve Gültepe tüneller mevkiinde trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Bayram tatilini memleketlerinde geçiren tatilcilerin İstanbul'a dönüşte oluşturduğu trafik yoğunluğunun ilerleyen günlerde daha da artması bekleniyor.

Tatil dönüşü için yola çıkan vatandaşlar, dün akşam saatlerinde TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun Kocaeli kesiminde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. TEM Otoyolu'nun İzmit geçişinde bulunan Bekirdere rampası kesiminde trafikte aksamalar yaşanırken, tünellerde ulaşımın 2 şeride düşmesi nedeniyle rampada araçlar ağır ilerledi.

D-100 Karayolu’nun İzmit kent içi geçişinde de İstanbul istikametine doğru trafikakşam saatlerinde zaman zaman durma noktasına geldi. Ankara istikametine doğru ise ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmadı. 

BURSA'DA 30 KİLOMETRE ARAÇ KUYRUĞU

Öte yandan bayram tatilin Bursa dışında geçiren bazı vatandaşlar da Karacabey-Bursa karayolunda yaklaşık 30 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu.

Bursa'yı, İzmir ve Balıkesir'in Edremit ilçesi gibi turizm merkezlerine bağlayan Karacabey-Bursa karayolunda, tatil dönüşü gece trafiği yoğunluğu yaşandı. Araç kuyruğu yaklaşık 30 kilometreyi buldu. Trafik polisleri ve jandarma ekiplerinin kontrolündeki araç kuyruğu, zaman zaman trafiği durma noktasına getirdi.

AMASRA'DA TATİL YOĞUNLUĞU

BARTIN'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra, bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. İlçe girişinde uzun araç kuyrukları oluştu, plajlarda şemsiye açacak yer kalmadı.
Tarihi eserleriyle olduğu kadar, doğayla bütünleşen sahilleri, az dalgalı denizi ve balık ağırlıklı mutfak kültürüyle ilgi gören Amasra, bayram tatilinde tatilcilerin akınına uğradı. 9 günlük bayram tatili nedeniyle ilçedeki otel ve pansiyonlar tamamen doldu. Çevre illerden günübirlik gelen ziyaretçilerle ilçede yoğunluk yaşandı. Bayramın 3'üncü gününde ilçe girişinde 3 kilometreyi bulan araç kuyruğu oluştu. Trafik ekipleri, ilçe merkezindeki otoparklar, liman çevesindeki alanlar ile yol kenarlarının dolması üzerine sürücüleri girişteki boş arazilere yönlendirdi. İlçedeki plajlar da tamamen doldu. En gözde plajlar Büyük Liman ve Küçük Liman'da şemsiye açacak yer kalmadı. Plajlarda yer bulamayanlar tarihi Direkli Kaya mevkisinde denize girdi.

ATATÜRK HAVALİMANI DA YOĞUN

Ramazan Bayramını şehir dışında geçiren vatandaşların dönüşleri başladı. Tatilcilerin dönüşü nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda sabah saatlerinden itibaren hava trafiği yoğunluğu yaşanıyor.

Ramazan Bayramını şehir dışında geçiren İstanbulluların dönüşleri sürüyor. Atatürk Havalimanı'nda da tatili şehir dışında geçirenlerin yoğunluğu yaşanmaya başladı. Özellikle sahil kentlerine tatil için giden vatandaşların dönüşe başlamasıyla birlikte havalimanında yoğunluğun artması bekleniyor. (Ajanslar)

 

 

YORUMLAR 5
  • bursalı 7 yıl önce Şikayet Et
    bursadaki trfaik yoğunluğunun sebebi, haberde belirtildiği gibi tatilini şehir dışında geçiren bursalılar değil! gazeteci olarak ülkemizin coğrafi koşullarını ve yollarını daha iyi bilmenizi beklerdim.bildiğinizi gibi bursa : özellikle ege kıyılarına ve güneye tatile giden istanbulluların geçiş noktası..ve bursa yolunu kilitleyen 30 km lik araç kuyruğuna bakarsanız plakaların % 80 inin 34 olduğunu görürsünüz. gazetenizin ifadesi : "Öte yandan bayram tatilin Bursa dışında geçiren bazı vatandaşlar da Karacabey-Bursa karayolunda yaklaşık 30 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu." söylediğiniz her kelime çok önemli! iyi çalışmalar.
    Cevapla
  • fnrbhç 7 yıl önce Şikayet Et
    Cidden çok uzun olmuş ya
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    eee hala yazmamissin beni ciddiye alirmisin gercekten cok uzun yazmissin okuyamiyorum hadi ozetle sunu abi
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    seni bekliyorum arkadasim ozetlesene
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    cok uzun yazmissin be birader okumaya usendim sunu ozetleseen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu
Bu nasıl kibir! Hamit Altıntop'un tepki çeken sözleri!