11 ay sonra bir ilk!

Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na 11 ay aradan sonra ilk Türk Hava Yolları (THY) tarafından test amaçlı bir uçuş gerçekleştirildi.

11 ay sonra bir ilk!
11 ay sonra bir ilk!
GİRİŞ 01.07.2016 23:20 GÜNCELLEME 01.07.2016 23:33
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na 11 ay aradan sonra ilk Türk Hava Yolları (THY) tarafından test amaçlı bir uçuş gerçekleştirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) tarafından yapılan 55. havalimanı olarak yapılan, 26 Mayıs 2015'te açılışı gerçekleşen, ilçede yaşanan çatışma ortamı ve operasyonlar nedeniyle seferleri durdurulan Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanı'na bugün yeniden test uçağı indi.



Uçakla gelen heyetin gerekli kontrolleri yapıp, onay vermesinin ardından yolcu uçaklarının önünü açacak ilk sefer, ilçedeki vatandaşlar için umut oldu. İlk uçağın gelişini sevinçle karşılayan havalimanı çalışanları da test uçağıyla çektikleri öz çekim fotoğrafları ailelerine göndererek sevinçlerini paylaştı.



Havalimanına yönelik yatırımların devam ettiğini ifade eden Saydut, "Havalimanımızın güvenliği açısından tüm çevresi 2,5 metre yüksekliğinde beton duvarlarla çevriliyor. Onun da büyük bir kısmı bitti. Bu davların ihale bedeli yaklaşık 18 milyon liradır" dedi.

YORUMLAR 20
  • kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye cumhuriyeti ancak Türk Kürt kardeşliği ile varolur
    Cevapla
  • diyarbakırlı 7 yıl önce Şikayet Et
    enverpaşa rumuzlu şahsı, Allah'a havale ediyorum. nefret ettiğin kürtler Türkiye'mde 40 milyon nüfusa dayandı ve geçiyor. sen hala neyin kafasını yaşıyorsun kafasız? ayrıca kürtlerin cengaverliği güzelim ülkenin garantisidir. zaten senin gibi zihniyetler bu gerçeğe tahammül etmiyor; senin pkk ve türk solu hainlerinden bir farkın yok
    Cevapla
  • hazeyn 44 7 yıl önce Şikayet Et
    bisey dicemde diyemiyorum....
    Cevapla
  • PAŞA 7 yıl önce Şikayet Et
    Darendelimisin ?
    Cevapla
  • selahattin eyyübi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence pkk kürt halkına zülmeden bir örgüt.pkk müslüman kürt kardeşlerimizin düşmanı dün yasin böri ve arkadaşlarını şehit eden bu zalimler değilmiydi? şimdi birlik zamanı müslümanlar kardeştir...Hava alanının açılmasını ister
    Cevapla
  • Hakli 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayirli olsun .Ülkenin gelişmesi böyle büyük projelerle yeni imkan olanaklarla olur.Hizmeti geçenlerden Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü