Son dakika Atatürk Havalimanı saldırısı gelişmeleri!

Son dakika Atatürk Havalimanı saldırısı haberlerini yani gelişmelerini okuyucularımız için derledik. Tüm Türkiye'nin yüreğini yakan alçak terör saldırısı sonrası tüm detaylar gün yüzüne çıkıyor. İşte DEAŞ vahşi terör örgütünün üstlendiği Atatürk Havalimanı saldırısı ile ilgili son dakika haberler ve gelişmeler haber7.com'da..

Son dakika Atatürk Havalimanı saldırısı gelişmeleri!
Son dakika Atatürk Havalimanı saldırısı gelişmeleri!
GİRİŞ 02.07.2016 21:42 GÜNCELLEME 02.07.2016 21:43

Son dakika 'Atatürk Havalimanı saldırısı' haberlerini yani gelişmelerini okuyucularımız için derledik. Tüm Türkiye'nin yüreğini yakan alçak terör saldırısı sonrası tüm detaylar gün yüzüne çıkıyor. İşte DEAŞ vahşi terör örgütünün üstlendiği Atatürk Havalimanı saldırısı ile ilgili son dakika haberler ve gelişmeler haber7.com'da..

Atatürk Havalimanı saldırısında flaş gelişme

Atatürk Havalimanı'na yönelik terör saldırısıyla ilişkili olduğu öne sürülen yabancı uyruklu 17 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terörsaldırısının aydınlatılmasına yönelik Gaziantep'te yapılan operasyonlarda IŞİD'li oldukları belirtilen yabancı uyruklu 17 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada,İstanbul saldırısının aydınlatılmasına yönelik Gaziantep'te yapılan çalışmalarda gözaltına alınan yabancı uyruklu şüphelilerde çok sayıda dijital malzeme ele geçirildiği belirtilerek şöyle denildi:

"DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda; İstanbul Atatürk Havalimanında 28.06.2016 tarihinde yabancı uyruklu 3 canlı bombanın kendilerini patlatması olayının aydınlatılmasına yönelik ilimiz dahilinde özellikle (YTS) Yabancı Terörist Savaşçıların konaklama yerlerine, geçiş güzergahları ve şehir giriş-çıkışlarında yapılan ve devam eden aramalarda yabancı uyruklu 17 şahıs yakalanmıştır. Şahısların üzerinde ve bulundukları araçta yapılan arama sonucunda, çok sayıda dijital malzeme elde edilmiş olup, şahıslarla ilgili adli işlemleler devam etmektedir."

Böyle 2 bin 500 tane ev var!

Atatürk Havalimanı’nı 28 Haziran’da kana bulayan canlı bombaların kaldığı Fatih İskenderpaşa Mahallesi Muhtarı Fikret Saral konuştu.

Habertürk Gazetesi'nden Güngör Karakuş'a kendisine birçok mahalle sakininin gelip apartmanında oturan yabancı uyruklu insanlardan şikâyetçi olduğunu anlatan Fikret Saral,“Bu kadının bize yazılı bir başvurusu yok. Belki gelmiştir ama yazılı bir başvurusu yoksa ben nasıl hatırlayabilirim? Benim mahallemde şu anda 2 bin 500 tane kayıtsız hane var. Her gün 30-40 insan muhtarlığa geliyor. ‘Binamızda yabancılar oturuyor, gelen giden belli değil’ diye şikâyetler oluyor. Biz bunların kayıtlarını tutmuyoruz. Bize dilekçeyle de başvurmuyorlar. Sözlü olarak belirtiyorlar, biz de onları yönlendiriyoruz. Toplu şikâyetler gelince de devlet büyüklerimize gerek yazılı, gerekse sözlü olarak durumu anlatıyoruz. Bu hanımefendi de gelmiş olabilir. ‘Ben biliyorum’ nasıl diyeyim? Adamları bilsem zaten kayıtlarını yaparım” diye konuştu.

''EV SAHİPLERİ VE EMLAKÇI DÜŞÜNMELİ''

Ev sahipleri ve emlakçıların kiracıları tanımadığını ifade eden Saral, “Bunların düşünülmesi lazım. ‘Ben burayı kiraya veriyorum ama adamın kimliği belli mi, değil mi? Bizim doğalgazımızı, elektriğimizi üzerine alması gerekir.’ Emlakçının kiraya verirken bunları düşünmesi lazım. ‘Bu adam bombacı mı, terörist mi? Burayı hücre evi olarak mı kullanacaklar?’ Hepsi parayı alıyor, gerisine karışmıyor. Böyle bir şey yok. Bu kişilerin nüfus kâğıtlarını aldın mı, bunlara kira kontratı yapıldı mı?” dedi.

''2 AY ÖNCE KAYMAKAMA DURUMU ANLATTIM''

Muhtar Saral, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ben mahallemdeki bu durumu 2-3 ay önce kaymakam beye yazılı olarak ilettim. Benim başvurumun ardından kaymakamlık, belediye yetkilileri, bölgedeki bütün emlakçıların dükkânlarını mühürledi. Ama bir süre sonra hepsi cezaları bittikten sonra dükkânlarını açtı ve eski sistem devam etti.”

TEK KOLLU CANAVAR

6 Ocak 2016'da Sultanahmet'te bir polisin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren Dağıstan asıllı Diana Ramazanova'nın, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı gerçekleştiren ekiple birlikte hareket ettiği ortaya çıktı. Son saldırı ile birlikte dikkatler yeniden IŞİD ve Kafkas militanlar arasında kilit isim olan Ahmet Çatayev'e çevrildi. 2014'ten beri IŞİD'in Kafkasya ile bağlantıları 'Bay Sangur' kod adlı Çatayev tarafından sağlanıyor. Çeçenistan'da bir süre savaşan ve bir kolunu kaybeden Çatayev, 2012 yılında Gürcistan sınırından Dağıstan'a geçmek isterken, Gürcistan sınır muhafızlarıyla çıkan çatışmada yaralandı ve bir ayağını da bu çatışmada kaybetti.

HÜCRELER ONA BAĞLI

İstanbul ve Gaziantep'te önceki günden buyana polisin baskın yaptığı adreslerin, IŞİD'in İstanbul yapılanmasının tepe ismi olan Çatayev'in kontrolündeki hücreler olduğu belirtiliyor. Havalimanı saldırısının baş sorumlusu olduğu kaydedilen Çatayev'in, teröristlere saldırı emrini veren isim olduğu kaydediliyor.


İSTANBUL'U İYİ BİLİYOR

Ahmet Çatayev, geçmişte uzun süre Türkiye'de kalmış ve İstanbul'u çok iyi bilen bir isim. Gürcistan ve Türkiye'de 'Kafkasya Emirliği' isimli örgütün temsilcisi olarak görev yapan Çatayev, aynı zaman emirliğin Türkiye'deki üyeleri İsa Umarov, Ahmet Umarov ve Movladi Udugov'a oldukça yakındı. 2011 yılında Hamzad kod adlı temsilcisi Berghaz Musaev'in Zeytinburnu'nda Rus ajanları tarafından öldürülmesinin ardından, Kafkasya Emirliği'nin Türkiye temsilcisi olarak çalışmaya başladı. Çatayev, 2014'te Kafkasya Emirliği'nin üst düzey isimlerinden İsa Umarov'un kızıyla evli olan Ömer Şişhani'nin yanına geçti. Çatayev daha sonra Kafkasya Emirliği'nden ayrılarak IŞİD'e katıldı.

IŞİD'e biat ettiler

Çatayev'le birlikte Kafkasya Emirliği'nden koparak IŞİD'e geçen bir grubun varlığı biliniyor. Bu grubun, Çeçenistan'ın kukla lideri Ramazan Kadirov'la ilişkili olduğu da dile getiriliyor. Havalimanı saldırısının da Kafkasya Emirliği'nden koparak IŞİD'e biat eden grup tarafından yapıldığı belirtiliyor. 2014 yılından beri Irak ve Suriye'de birçok bölgeyi ele geçiren terör örgütü IŞİD içerisinde Kafkas asıllılar, özellikle de Çeçen militanlar önemli bir yere sahip.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!