Hakkari ve Diyarbakır darbeye karşı yürüdü

Diyarbakır ve Hakkari'de bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları darbe girişimini protesto etti.

Hakkari ve Diyarbakır darbeye karşı yürüdü
Hakkari ve Diyarbakır darbeye karşı yürüdü
GİRİŞ 16.07.2016 21:17 GÜNCELLEME 16.07.2016 21:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingle darbe girişimini protesto etti. Protestocular Türk bayrakları taşıyıp, tekbir getirdi. 

Diyarbakır'da Ak Parti, Hüda-Par öncülüğünde darbe girişimi İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingle protesto edildi. Ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra Ak Parti ve Hüda-Par bayrakları taşıyan kalabalık sık sık tekbir getirdi. Kadınların da katıldığı protesto eyleminde, 'Asker dışarı, darbeci mezara', 'Darbecilere direnen polislere bin selam', 'Dik dur eğilme, bu ümmet seninle' sloganları attı. 

İslami sivil toplum kuruluşları adına konuşan Yunus Memiş, darbe girişimini lanetlediklerini belirterek, her türlü saldırının karşısında duracaklarını söyledi. 

Kalabalık daha sonra ellerindeki bayraklarla sloganlar atarak bir süre yürüdükten sonra dağıldı.

HAKKARİ'DE DARBEYE KARŞI YÜRÜDÜ

Hakkari'de, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde bir araya gelen esnaf ve bazı STK temsilcileri, darbeye karşı yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. 

Hakkari TSO binası önünde bir araya gelen ve aralarında TSO Başkanı Servet Taş, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, esnaf ve bazı STK temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık 200 kişi, 'Darbeye hayır', 'Hakkari uyuma, iradene sahip çık' sloganlaır atıp Bulvar Caddesi'ne yürüdü. Tekrar geldikleri yöne geri dönen kalabalık grup, TSO binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan TSO Başkanı Servet Taş, 15 Temmuz günü karanlık güçler tarafından ülkenin birlik, beraberlik ve demokrasiye yapılan darbe girişimi, herkesi derinden sarstığını belirtti. Taş, şöyle konuştu: 

"Demokrasi kutsal ve en yüce bir yönetim şeklidir.Halkın iradesidir. İktidarlar, yönetimler halkın iradesiyle belirlenir. Ülkemize, demokrasimize, ekonomimize  ve hükümetimize yapılan bu darbe girişimini asla kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi kabul etmemiz ve tanımamız mümkün değildir. Geçmişte yaşanan darbelerin ülkemize ve milletimize verdiği tahribat herkesçe bilinmektedir. Hakkari olarak, milletçe dimdik duracağız. Demokrasiyi savunmalıyız, demokrasiden yanayız, demokrasi halkın iradesidir. Bizler, Hakkari olarak bu hukuksuz, kanunsuz ve bir çok insanımızın ölmesine ve yaralanmasına neden olan darbe girişimini ve bu hayal prestleri şiddetle kınıyoruz." 

Taş, darbeye karşı bugün akşam da sabahlara kadar ayakta olacaklarını, bu nedenle bütün Hakkari halkının aksam saat 22.00 itibariyle kent merkezindeki Bulvar Caddesi'ne darbe nöbetine katılması çağrısında bulundu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal Diyarbakır biz kürdüyle türküyle bir olmassak sonumuz ırak ve Suriye gibi olur biz bı vatan da yaşıyorsak sahip cıkacagız teşekkür Diyarbakır
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır halkına selam olsun
    Cevapla
  • Vénus Hottentote 7 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır halkina tesekkürler. On yillarca Türkiye'nin anasini aglatan FETÖ yapisina karsi bir olmamiz sarttir. Nifak ve Fitneleriyle Türk Kürt ayirimi yapan bu FETÖ yapisina karsi birlik çagrisi yapiyorum ! Elelebet Yasasin Türk Kürt kardesligi ...
    Cevapla
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana hüda par, helal
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı