Neden gözaltına alındıkları belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki 283 askerin darbe girişiminde TRT binasını bastıkları ve Fahri Kasırga'yı kaçırdıkları ortaya çıktı.

GİRİŞ 23.07.2016 06:31 GÜNCELLEME 23.07.2016 09:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki 283 asker gözaltına alındı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEKRETERİNİ KAÇIRIP TRT'Yİ BASMIŞLAR

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 283 askerin, "15 Temmuz'da, TRT'nin Oran'da bulunan tesislerini 'DAEŞ geliyor' diye bastıkları, yayını keserek sözde bildiriyi okuttukları" ve "Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'yı kaçırdıkları" iddiasıyla gözaltına alındıkları ifade edildi. 

ELLERİ ARKADAN KELEPÇELİ HALDE HALI SAHADA BEKLETİLDİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında rütbelilerin de bulunduğu, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli 283 asker, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince, otobüslerle Çankaya Köşkü'nden Polis Akademisi'nin Anıttepe'deki yerleşkesine getirildi.

Yoğun güvenlik önlemi altında getirilen askerlerin, yerleşke içindeki halı sahada ikişerli olarak sırt sırta, elleri arkalarından kelepçeli oturtulduğu görüldü.

YORUMLAR 7
  • Misafir. 7 yıl önce Şikayet Et
    Idam idam idam. Hemen gelmeli. Olayları sulandırmak istiyorlar. İvedi idam. Ebedi idam. Senin kutsal kitabında olan birşeyi gericilik diyerek. Avrupa'nın kanunlarına ilericilik diyerek hiç bir yere gidemezsin. Asıl geri olan batı dır. Senin ulusal marşında da söylendiği gibi.
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    KASIRGA'ya yakalanmışlar heh heeee!
    Cevapla
  • Akgün 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu darbeciler, bütün sosyal haklardan kesinlikle mahrum edilmeli.
    Cevapla
  • kabzacıhaccac 7 yıl önce Şikayet Et
    şehirlerde darbe için hazır kıta bekleyen askeri birlikler sınıra yakın bölgelere kaydırıldığında asker ihtiyacının ve askeri giderlerin yüzde 50 azalacağı kesindir cumhuriyetin ilanından beri büyükşehirlerdeki bu askerler yanlızca ve yanlızca yönetimi dizginlemek aklınca rejimi korumak halkın rejime ve kendilerine karşı ayaklanmasını önlemek için devlete ve millete yapmadıklarını bırakmamış hem maddi hemde manevi olarak iliğimize kadar bizi sömürmüşlerdir. bir amaçlarıda akıllarınca İslam ın halk arasında ilerleyişini durdurmak devletin içerisinen İslam anlayışını ve müslümanları söküp atmaktır. ama Allah c.c oyun kurucuların en büyüğüdür.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Utanın be siz her şartta ne olursa olsun sayin cumhurbaşkanımızı koruyacaksiniz bu nasıl hainlik nasıl beyin yıkama bundan sonra biraz daha dikkat birde tavsiyem askerler ve bütün kurumlar hatta ana okulu öğrencilerinden başlayarak herkeze milli birlik beraberlik vatan sevgisi iyi ahlak gb konularda ciddi dersler ve çalışmalar yapılmalı gençler çok boş bu boşluğu gün doldurulması başka gurupları bırakılmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler