Erdoğan'ın yerini ABD bildirecekti

Hainlerin darbe girişiminden bir gün önce Ankara Ostim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik operasyon planladıkları ortaya çıktı.

Erdoğan'ın yerini ABD bildirecekti
Erdoğan'ın yerini ABD bildirecekti
GİRİŞ 28.07.2016 06:39 GÜNCELLEME 28.07.2016 09:19
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı vatan hainlerinin ihanet planları, kalkışmanın olduğu gece polisi ve vatandaşları tarayan helikopterlerin havalandığı Güvercinlik 1. Kara Havacılık Alayında Bakım Tabur Komutanı olan Yarbay Murat Bolat'ın itiraflarından çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılacak saldırıyla ilgili tüm detayları anlatan Bolat, ilk etapta 16 Temmuz 03.00'da başlaması planlanan kalkışmanın ardından yapılacakları tek tek anlattı. FETÖ'cü darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan ve etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen Bolat, savcıya şöyle ifade verdi:

ÖRGÜT EVİNDE SON TOPLANTI

Yarbay Gül'e bu darbenin nasıl yapılacağını sorduğumda, Karacan ile kısa bir tereddüt yaşandıktan sonra birbirlerine bakarak 'bunu da götürelim' dediler. Daha sonra Yarbay Gül, Yarbay Karacan ve Kara Havacılık Haraket Eğitim Şube Müdürü Binbaşı Okan Kocakurt ile birlikte iki araç halinde Ostim'de bir site içerisindeki daireye gittik. Girdiğimiz evde isimlerini bilmediğim ama Özel Kuvvetler'den olduğunu tahmin etiğimi 4 kişi daha vardı. Halil Yarbay, odaya girdikten sonra 'sen otur çay iç, biz son koordinasyonu yapacağız' dedi.

MARMARİS PLANLARI DEĞİŞTİRDİ

Cumhurbaşkanının İstanbul'da alınması planlanmış ama Erdoğan Marmaris'e gidince bu plan bozulmuş. Plana göre İstanbul'da Cumhurbaşkanını SAT/SAS komandoları alacakmış ve bu ekip belliymiş. Ama Cumhurbaşkanı Marmaris'e gidince bu plan değişmemiş. Yeni planı ise odada bulunanlar şu şekilde sıraladı; SAT/SAS komandoları İstanbul'daki kışlalarından silah depolarındar silah çaldıktan sonra 4. Kara Havacılık Skorsky'leri ile İzmir Çiğli'ye gidecek. 3. Kara Havacılık Alayı'ndan 3 Cougar personel taşıyan helikopter de bu ekiple Çiğli'de buluşacak, ayrıca Çiğli'deki Cougar da bu ekibe dahil olacak. Yani 3 Skorksy ve 6 Cougar ile bir filo oluşacak. Yani 80-90 kişilik bir güç ile Cumhurbaşkanını almaya gidilecek. Kaldığı otelden bir şekilde rehin alanan Cumhurbaşkanı Milas üzerinden Çiğli'ye getirilecek.

ABD'LİLER NET KONUM VERECEKTİ

Cumhurbaşkanının yerinin tespit edilememesi halinde ise Amerikalılardan yer tespiti ve net konum tespiti ile ilgili olarak yardım alabileceklerini ve ayrıca 3-4 kişilik sivil kıyafetli bir ekibin Cumhurbaşkanını takip ettiklerini söylediler. Cumhurbaşkanını Milas'tan rehin aldıktan sonra Skorsky ile taşınacaktı. Bu esnada da Skorsky'nin yakıt ikmali Milas'ta yapılacaktı.

Cumhurbaşkanı'nı öldüreceklerdi

“Karşı bir operasyon olması durumunda ise Özel Kuvvetlerden olduğunu tahmin ettiğim şahıs, 'Cumhurbaşkanı'nı kimsenin ellerinden alamayacağını' söyledi. Bende bu konuşmalardan Cumhurbaşkanı'nı kurtarmak için yapılacak bir operasyonda bizim başarısız olmamamız durumunda onu rehin alan ekibin Cumhurbaşkanı'nı öldüreceğini anladım. Bu planları biz 14 Temmuz 2016'da gece saatlerinde konuştuk. Yapılan bu plan uygulamaya 16 Temmuz gece 3'te devreye girecekti. Herşey eş zamanlı başlayacaktı. Bu esnada Binbaşı Okan Kocakurt, özel kuvvetçi şahsa Çiğli'den sonra Cumhurbaşkanın nereye götürüleceğini sordu. Ama bir özel kuvvetçi şahıs 'orasını karıştırma' diyerek bilgi vermedi.

Yeni Şafak

YORUMLAR 35
  • bulent 7 yıl önce Şikayet Et
    dost ve müttefik abd bize bunlardan çok kimse kötülük yapmadı
    Cevapla
  • Gölgesiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Rothschild'ler yine ortalığı karıştırıyorlar.
    Cevapla
  • diyarlı 7 yıl önce Şikayet Et
    şimdi bu adi vatan hainlerin biz nasıl içeride tutacağız neden bunları abd ve avrupa birliği koruyor çünkü onlara köpeklik etmişler ondan dolayı koruyorlar.ama her ne olsun bu itlerin temizlenmesi gerek.
    Cevapla
  • Nurı 7 yıl önce Şikayet Et
    Insan bır defa olur savas ılan edelim abd ye ya olum ya ıstıklal
    Cevapla
  • eren 7 yıl önce Şikayet Et
    müşrikler hz peygamber için onu bizim elimizden kim kurtaracak diyorlardı oda (hz peygamber )ALLAH diyordu.demekki sen ne kadar istersen iste ne tuzak kurarsan kur ALLAHU TEALA dilemedikçe hepsi boş
    Cevapla
  • Mesut24 7 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah gardaşım...Mevla istemezse daldaki yaprak bile kımıldamaz. Bu iman olmazsa insanlarda şeytanın maskarası olur agavurlara köpeklik yaparlar. Rabbim sonumu hayırlı etsin. Hainleri kahru perişan eylesin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir